Regija
ZAVRŠEN REGIONALNI CENTAR KOMPETENTNOSTI

Poželjno mjesto za obrazovanje i ljudima iz drugih krajeva Hrvatske
Objavljeno 10. prosinca, 2023.
VINKOVCI - Poljoprivredno-šumarska škola Vinkovci bila je domaćin završne konferencije projekta Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, faze I i II, u novootvorenom prostoru Regionalnog centra kompetentnosti u potkrovlju te škole. Cilj je projekta osigurati kvalitetan sustav obrazovanja mladih i odraslih te cjeloživotnog učenja uz potporu i suradnju s poslodavcima, osnivačima, razvojno-gospodarskim subjektima, strukovnim udruženjima, visokim učilištima te javnim i civilnim sektorom. U Vinkovcima je dograđena zgrada Regionalnog centra kompetentnosti s praktikumima, prostorima za obradu proizvoda, komorom te linijama za rasad, pikiranje i nadstrešnicama te su rekonstruirane prometne površine. U Iloku je rekonstruirana Srednja škola, a pomoćne prostorije prenamijenjene u kušaonicu vina i biotehnološki laboratorij za kulturu tkiva sa staklenikom i dva plastenika.

Ravnateljica Poljoprivredno-šumarske škole Ružica Zucić kazala je da to bila prilika pokazati da mogu napraviti nešto po čemu će istok Hrvatske biti prepoznatljiv i gdje će ljudi iz drugih krajeva Hrvatske poželjeti doći i obrazovati se.

Uz Vukovarsko-srijemsku županiju, partneri na projektu su Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, Srednja škola Ilok, Obrtničko-industrijska škola Županja, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek i Vinka Plus d.o.o. M.F.
Možda ste propustili...

NAJISTOČNIJA ŽUPANIJA PODIJELILA JE 38 UGOVORA

Dječje škole folklora i tambure sufinancirat će s 35 tisuća eura

TRAVELLER REVIEW AWARDS ZA 2024.

Požega najsrdačniji grad u RH

NA TRODNEVNIM AKTIVNOSTIMA 21 OSNOVAC IZ BELOG MANASTIRA I OSIJEKA

Za RZC Panonske Hrvatske liste čekanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVI PUT NA TRŽIŠTU

Grad je stavio u prodaju
4 stana i četiri zemljišta

2

ZA FOTOGRAFIJE LIPICANACA

Silviji Butković druga nagrada

3

VAŽAN KONTINUIRAN MENTORSKI RAD

Psiholozi o radu s
darovitim đacima