Osijek
DRUGI VIKEND ADVENTA

Intrade i Bralić "potpalili", Vatra "užarila" Tvrđu
Objavljeno 11. prosinca, 2023.
Panoramski kotač i dalje je nezaobilazna atrakcija adventske ponude. I za vožnje i za fotkanje

Ako je prvi vikend osječkog Adventa prošao u svojevrsnom zagrijavanju, tada je ovaj netom završeni, drugi, stvar stavio na svoje mjesto i podsjetio na najbolja prošlogodišnja izdanja. I po posjećenosti i po kvaliteti programa.S prvim mračkom, tamo poslije 16 sati, u petak se počelo tražiti mjesto više na parkingu, potom se čekalo u redu za fotografiranje unutar velike bliješteće kuglice koja predstavlja svojevrsna ulazna vrata na Advent u Tvrđi. Drugo najfotografiranije mjesto je ispod velike jele na Trgu Svetog Trojstva. Ili možda ono na kojemu se u pozadini vidi veliki panoramski kotač?

Da, i ove je godine Sky view nezaobilazna atrakcija, razlog dolaska brojnih gostiju iz inozemstva i drugih krajeva Hrvatske. Sudeći prema registracijskim oznakama automobila i autobusima na obližnjim parkiralištima, njih je bilo uistinu mnogo.

Oni su u Osijek stigli i kako bi uživali, zajedno s domaćinima, u nastupima poznatih glazbenih imena. U petak su na glavnoj pozornici nastupili Tomislav Bralić i klapa Intrade, koji su publiku zagrijali dalmatinskim melosom. Da su bili i koncertno i blagdanski dobro raspoloženi pokazuje to što su na tonskoj probi, negdje oko 17 sati, na Bralićev poziv otpjevali i koju pjesmu više no što su planirali jer već se tada oko pozornice okupio nemali broj znatiželjnika.

- Ovo je svojevrsna matineja za one koji ne mogu ostati do početka našeg koncerta - poručio je Bralić, koji je potom strpljivo i odradio set fotografiranja s obožavateljima.

Dobro raspoloženih nije nedostajalo ni u subotu, kada su na sceni bili glazbenici iz Vatre, predvođeni Ivanom Dečakom. On je pravi majstor i za kontakt s publikom, tako da su mnogi htjeli - ne htjeli zaplesali tango kroz crveno.

Gledano s financijske strane, Advent je u prosjeku u znaku tri eura.Toliko (uglavnom) košta šalica kuhanog vina i džina, toliko su i langošice. Čaj je dva, fritule četiri eura.

Jedino je krug na velikom kotaču sedam eura za odrasle, za djecu euro manje.

Dario Kuštro
U idući će petak na Adventu nastupiti zagrebačka skupina Bang Bang, a dan poslije stižu Songkillers

Možda ste propustili...

NOVI TROGODIŠNJI PROJEKT POTPORE STARIJIMA U OPĆINI BILJE

Zaželi: Radionice o pomoći sumještanima ovoga tjedna

PROMOVIRANA KNJIGA JELENE KOVAČEVIĆ

Umjetnost život čini boljim

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši

2

ZANIMLJIVA NAGRADA NA JEDNOM OD OSJEČKIH KVIZOVA

Hipokrasni kirurzi putuju u Sarajevo

3

UDRUŽENJE STANARA GRADA OSIJEKA BIRA NOVO RUKOVODSTVO

Izjasnite se o stanovanju u zgradama