Crna kronika
RANOJUTARNJA INTERVENCIJA

Izgorjela je terasa kafića kod valpovačkog suda
Objavljeno 11. prosinca, 2023.

Vatrogasne sirene probudile su u subotnje rano jutro stanovnike Valpova koji stanuju u blizini zgrade Općinskog suda. Nije bilo riječ o požaru zgrade suda, nego je planula terasa ugostiteljskog objekta u neposrednoj blizini. Kako doznajemo, oko 4.50 Županijski centar 112 Osijek dobio je više telefonskih poziva o požaru kafića. Pozivi su odmah preusmjereni Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, koje je hitro izišli na intervenciju i uhvatilo se ukoštac s požarom. Vatra je prvo lokalizirana, a onda i potpuno ugašena. Ozlijeđenih nije bilo. Očevid je obavila očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s inspektorom zaštite od požara.

U požaru je nastala materijalna šteta koja se procjenjuje na 15.000 eura, priopćila je policija, a u priopćenju se dodaje kako slijedi daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti opisanog događaja.- U subotu u 4.54 dobili smo dojavu o požaru zgrade ugostiteljskog objekta u Valpovu. Na intervenciju smo izišli s tri vozila i 12 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar terase objekta, inventara na terasi te dijela krovišta. Brzom intervencijom spriječili smo daljnje širenje na objektu i požar smo stavili pod kontrolu - doznali smo u DVD-u Valpovo.

Tijekom petka i prvih sati subote Županijski centar 112 zaprimio je još tri intervencije. Dvije intervencije imali su osječki profesionalni vatrogasci, jednu zbog aktiviranja vatrodojave te tehničku intervenciju otvaranja vrata stana u Osijeku, a vatrogasci DVD-a Petlovac gasili su požar smeća u Popovcu. M.Bugarić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana