Tehno
TEST: PHILIPS S9000 APARAT ZA BRIJANJE

Brijanje je moguće na suho, mokro, s pjenom i pod tušem
Objavljeno 11. prosinca, 2023.
Dlačice su podrezane 0,00 mm u odnosu prema koži lica te ih nakon brijanja nije moguće osjetiti

Iako električni brijaći aparati nikako nisu novost, više od stoljeća su tu s nama, razvoj tehnologije svakako je utjecao i na ove uređaje. Možda i najbolje će nam to pokazati Philips aparati za brijanje iz njihove najnovije serije S9000. Mi smo konkretno na test dobili model S9974/35, no za koji god se model iz serije odlučili, u suštini razlika je samo u dodatnoj opremi. Pakiranje je, kako smo to već i naviknuli kod Philipsa informativno i bogato. Odmah na pakiranju lako je uočiti sve po čemu se ovaj uređaj ističe. Konkretno u pakiranju stiže sam brijaći aparat, praktična torbica za spremanje i nošenje, punjač i stalak za punjenje, majušna četkica za čišćenje i naravno upute. Kod nekih modela tu su još i baza za čišćenje, sredstava za čišćenje, nastavci za trimer i slično.PremiumDa smo u 2023. godini jasno nam je po prvom uzimanju Philipsa S9000 u ruke i OLED zaslonu koji vas informira o statusu uređaja, ali i kartici s kojom smo pozvani povezati naš Philips S9000 s pametnim telefonom. Brijaći aparat izrađen je iznimno kvalitetno u maniri pravih premium proizvoda, a kvaliteta se jednostavno osjeti pod prstima, ali najvažnije poslije i na licu. Aparat stiže u tamnoj boji s kromiranim detaljima, a na svojim "leđima" otkriva i skočni trimer za podrezivanje brade (ili kose na prijelazu). Mehanizam glavnih britvica već je dobro poznat – rotacijski.

I dok su rotacijski brijači poslovično učinkovitiji kod brijanja, u smislu brzine, ali i činjenice da se mogu boriti s bradom koja u slučaju Philipsa može biti i sedmodnevna, sada postižu i to temeljito brijanje. Prije brijanja povezao sam aparat s pametnim telefonom i aplikacijom Philips GroomTribe Styling and Shaving. Philips S9000 kroz tri rotacijske britvice obuhvatit će svaku dlaku, bez obzira na smjer iz kojeg izrasta. Pomične glave 360-D s Dual SteelPrecision oštricama (koje se usput rečeno i same oštre) postižu nevjerojatnih 150.000 rezova u minuti, a patentirana tehnologija svaku će dlačicu malo podići te potom odrezati za savršen osjećaj nakon brijanja. Dlačice su podrezane 0,00 mm u odnosu prema koži lica te ih nakon brijanja uglavnom nije moguće osjetiti pod prstima.

Prvoklasno


Brijanje je moguće na suho, ali i na mokro, s pjenom, gelom i – pod tušem. Kako je Philips S9000 serija aparata opremljena umjetnom inteligencijom, možete biti sigurni u prvoklasno brijanje. Prvo, uređaj će vam kroz svojevrsni svjetlosni prsten signalizirati pritišćete li previše ili premalo (plavo svjetlo znači da trebate jače prisloniti aparat, zeleno da ste optimalno pritisnuli, a narančasto da ste previše). Nadalje, umjetna inteligencija prilagodit će i snagu rada kroz senzor Power Adapt, a rezultat je jednostavno i nježno brijanje bez obzira na količinu dlačica. Kroz ugrađeni OLED zaslon i intuitivno sučelje informirani smo kroz SkinIQ navođenje za učinkovito brijanje, status baterije, savjete za čišćenje i još toga, a sve ove informacije dostupne su i na zaslonu pametnog telefona. Kao svojevrsni šlag na kraju moramo pohvaliti jednostavnost čišćenja. Naime, glava s britvicama otvara se na jedan klik, a čisti samo ispiranjem pod vodom. Baterija nudi autonomiju od oko sat vremena. M.Režić
Glava s britvicama čisti se samo ispiranjem pod vodom. Baterija nudi autonomiju od oko sat vremena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana