Novosti
POLICIJA O BIVŠEM MINISTRU

Banožiću kaznena prijava zbog prometne nesreće
Objavljeno 8. prosinca, 2023.
Policijska uprava vukovarsko-srijemska tek je u petak potvrdila kako je podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića zbog izazivanja prometne nesreće.

Ne navodeći Banožićev indentitet, policija navodi kako je nakon kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenika (1979.) podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće. Kazneno djelo za koje je osumnjičenik prijavljen policija je kvalificirala u konzultaciji s nadležnim državnim odvjetništvom, a na temelju činjenica utvrđenih na mjestu događaja, ali i na temelju prikupljenih naknadnih saznanja. Također, zbog počinjenog prekršaja iz članka 163. st. 1. (nekorištenje pojasom) Zakona o sigurnosti prometa na cestama osumnjičeniku je uručena obavijest, navode iz policije. Prema neslužbenim informacijama, bivšeg ministra sumnjiči se za kršenje triju točaka Kaznenog zakona, prema kojima mu prijeti od jedne do osam godina zatvora.

Banožić se 11. studenoga na izlazu iz Vinkovaca, pretječući teretno vozilo, izravno sudario s kombijem koji je nailazio iz suprotnog smjera. Vozač kombija Goran Šarić poginuo je na mjestu, a Banožić je zadobio teške ozljede.

Predsjednik RH Zoran Milanović komentirao je kaznenu prijavu rekavši da je tajnost postupka opasna glupost. "Vidite što se događa kad je postupak tajan, to je ovo zbog čega bi Plenković hapsio, a vi ste to nazvali netransparentnim i tajnovitim. To treba biti što transparentnije jer se radi o ekstremnim ovlastima nekih državnih tijela. Ovlastima da uhićuju, hapse, privode, podižu optužnice", kazao je Milanović. H/D.Pav.
Možda ste propustili...

OPORBA: STRATEGIJA DEMOGRAFSKE REVITALIZACIJE RH BEZ KONKRETNIH JE MJERA

Josić: Do 2033. imat ćemo Hrvatsku zadovoljnih ljudi, s kvalitetnim životom

OKO SOA-E IPAK BEZ DOGOVORA

Vlada za Kundida na čelu Glavnog stožera

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana