Regija
“OAZA” PROGLASILA NAJVOLONTERE

Volonter godine Marko Barčan, priznanja Nikoli Opačiću i Jeleni Stankić
Objavljeno 8. prosinca, 2023.
BELI MANASTIR - U povodu Međunarodnog dana volontera Volonterski centar Mirovne grupe Oaza i ove je godine organizirao dodjelu nagrade i priznanja zaslužnim volonterima.

Ovogodišnji je najvolonter Marko Barčan, predsjednik DVD-a Kneževi Vinogradi, a dobitnici su Priznanja za volonterski angažman Nikola Opačić, osnivač Udruge antifašističkih boraca i antifašista, te Jelena Stankić, članica DVD-a Karanac. Kako je istaknula Ana Jeličić, voditeljica Oazina Volonterskog centra, Barčana je nominirao DVD Kneževi Vinogradi. ‘‘On je pravi timski igrač i entuzijast koji svojim radom služi za primjer, pogotovo pomlatku, čiji je voditelj‘‘, istaknula je, dodavši kako je ljubav prema vatrogastvu prenio i na svoju obitelj, suprugu i kćer. Opačića su pak nominirali Udruženje Baranja Lug i UABA, koji nominaciju obrazlažu tvrdnjom kako, iako u poodmaklim godinama, iznimno velik trud ulaže prilikom organizacije obilježavanja značajnih događaja iz naše prošlosti. Jelena Stankić, koju je nominirao DVD Karanac, članica je tog društva od svoje šeste godine. Prošla je razne edukacije i često je nagrađivana. Postala je i članica Prvoga hrvatskog ženskog interventnog tima u povijesti vatrogastva, s kojim je ljetos na Braču branila priobalje.

Volonterska nagrada dodjeljuje se kroz projekt “VolontirAti?”, koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. I. Getto
Možda ste propustili...

PRODAJA, ZAKUP I KONCESIJA ZEMLJIŠTA

Planiran prihod 105.100 €

LOVAČKI SAVEZ NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Uspjeli povećati brojnost divljači

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠE POSJETA I SADRŽAJA, VEĆI PRIHODI

Vukovarski vodotoranj je
obišlo 327.218 posjetitelja

2

STABILNIJA ISPORUKA I MANJI GUBICI

Naselje Šećerna dobiva novu vodovodnu mrežu

3

DONACIJA TIROLSKIH VATROGASACA

JVP Našice dobio vatrogasno vozilo