Regija
BEL-ART I KNJIŽNICA

Otvorena izložba “Boje zime” u Palači Gutmann
Objavljeno 8. prosinca, 2023.
BELIŠĆE - U Palači Gutmann otvorena je izložba slika Likovne udruge Bel-art naslovljena "Boje zime", u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Belišće. Ovu zimsku izložbu, kojom lokalni slikari tradicionalno zaokružuju svoj ciklus slikanja za proteklu godinu, otvorio je pročelnik ureda gradonačelnika Domagoj Varžić, koi je istaknuo da je ovo dosad najljepša izložba zimskih motiva te je zahvalio Knjižnici i slikarima što obogaćuju adventski program. Prisutnima se obratio i predsjednik Udruge Ivan Vajda, naglasivši kako suradnja između Knjižnice i likovnjaka traje već devet godina te kako je to rijetkost, što ga čini iznimno ponosnim. Izložena su i djela djece polaznika slikarskih radionica Bel-arta: Filipa Cvenića (8 g.), Lane Cvenić (6 g.), Mie Kuhar (12 g.) i Ane Lacković (8 g.).

Gledajući kroz oči nadasve različitih umjetnika, promatrači mogu doživjeti zimu kao tihu i mirnu, ali istovremeno energičnu i dinamičnu. Svaki od 15 radova nosi sa sobom priču i emotivni ton svoga autora, stvarajući dublje razumijevanje i povezanost sa zimskim pejzažima i likovima koje umjetnici prikazuju, navode organizatori.

Za glazbeni ugođaj pobrinuli su se otac i kći, Dražen i Mirna Bajt, koji su izveli prikladne skladbe - Dražen na gitari, a Mirna kao vokal.

Izložba je otvorena do kraja prosinca. D.S.R.
Možda ste propustili...

POSLOVNE ZONE U ŽUPANJSKOJ POSAVINI

Velikih ulagača i većeg zapošljavanja - nema

TIJEKOM ZIMSKIH PRAZNIKA U SŠ MARKA MARULIĆA U SLATINI

Pripreme za maturu i dvije radionice

TRAŽE PUTEVE ZA RAZVOJ GOSPODARSTVA I TURIZMA

U fokusu poduzetniče zone

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT „RUŽIČASTE ZLOĆKE“

Invazivne vrste bit će uklonjene na tri lokacije

2

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

3

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera