Osijek
STIPENDIJE ZA UČENIKE I STUDENTE

Junušić: Ulaganje u znanje se isplati
Objavljeno 8. prosinca, 2023.
Nakon provedenog natječaja za dodjelu redovnih učeničkih i studentskih stipendija te stipendija za izvrsnost za učenike i za studente, dodijeljene su stipendije Općine Ernestinovo za školsku, odnosno akademsku godinu 2023./2024.

Načelnica Marijana Junušić pojašnjava da su dodijeljene dvije stipendije učenicima tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja, u iznosu od po 40 eura mjesečno. Dodijeljene su, također, dvije učeničke stipendije za izvrsnost učenicima tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja, u iznosu od po 50 eura mjesečno.

Dodijeljene su i dvije redovite studentske stipendije studentima tijekom redovitog sveučilišnog i stručnog studija, u iznosu od po 70 eura mjesečno te četiri studentske stipendije za izvrsnost studentima tijekom redovitog sveučilišnog i stručnog studija, u iznosu od po 100 eura mjesečno.

- Dodjelom stipendija želimo nagraditi trud u učenju i iskazati da se ulaganje u znanje isplati, jer ono je temelj budućnosti. Uz stipendije, Općina Ernestinovo i nadalje, u suradnji s Vladom RH i Osječko-baranjskom županijom, sufinancira cijenu srednjoškolske karte koja je za učenike u cijelosti besplatna. Također, financira pripreme za maturu, nagrađuje najučenike generacije, a svim studentima s područja općine, redovitim i izvanrednim, sufinancira mjesečni prijevoz vlakom diljem Hrvatske, koji je na taj način za njih besplatan - kaže Junušić. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana