Regija
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Usvojen proračun Grada Belog Manastira, iznosi 9 milijuna eura
Objavljeno 8. prosinca, 2023.
Među većim ulaganjima u 2024. krov na stadionu i novi cjevovod između Branjina Vrha i Šećerane
BELI MANASTIR - Proračun Grada Belog Manastira za sljedeću godinu iznosi nešto više od 9 milijuna eura.

Odlučilo je tako Gradsko vijeće na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici. Kako je uoči sjednice istaknuo gradonačelnik Tomislav Rob, proračun je razvojan, prije svega namijenjen razvoju infrastrukture.

- Proračun je predložen u iznosu većem od 9 milijuna eura, što je za mene dobar proračun, prije svega razvojni. Mislim da smo njime obuhvatili dosta projekata, kako nastavka onih postojećih tako i novih. Dakle, nastavljamo sa socijalnim i programima demografske obnove, komunalnim održavanjem grada i slično. Obuhvaćeno je i dosta manjih projeketa, ali bazirali smo se na obnovu infrastrukture - rekao je Rob. Izdvojio je neke od većih projekata čija je izvedba planirana sljedeće godine, poput izgradnje novog krova na Gradskom stadionu i novog spojnog cjevovoda između prigradskih naselja Branjinog Vrha i Šećerane.

- Završit ćemo fazu II. Gradskog stadiona s izgradnjom novog krova, a više od 110.000 eura namijenjeno će biti za novi spojni cjevovod - istaknuo je Rob. Nastavio je kako se, osim velikih projekata, ide i u obnovu nerazvrstanih cesta te završetak i popravak svih prometnica nakon završetka izgradnje javne odvodnje, što željno očekuju mnogi Belomanastirci.

Poljoprivrednici i poduzetnici s područja grada i prigradskih naselja pak mogu biti zadovoljni najavom nastavka programa potpore. Također, planiran je nastavak socijalnog programa, koji će biti isti kao i ove godine.

- Smatram da ćemo obuhvatiti sve one kojima je ovaj proračun razvojno potreban - pojednostavljuje Rob.

Najavio je i pripremljene dokumente za spojnu cestu između Branjinog Vrha i Popopca. Za financiranje njezine izgradnje očekuju otvaranje novih natječaja. Podsjetimo, cesta između ta dva naselja trebala bi biti duga približno četiri kilometra, od čega polovina trase prolazi kroz katastarsko područje Općine Popovac, a polovina kroz k. o. Branjin Vrh. Grad Beli Manastir u proračunu za sljedeću godinu za njezinu je izgradnju predvidio približno 700.000 eura nepovratnih sredstava iz određenih fondova. Buduća prometnica trebala bi biti na razini onih županijskih, dakle asfaltirana i širine 5,5 metara.

Ivica Getto
Prihodi od pomoći - 4,7 milijuna eura
Prihodi od pomoći u proračunu za iduću godinu planirani su u visini od 4.672.137 eura. Unutar grupe pomoći obuhvaćene su tekuće i kapitalne pomoći iz državnog proračuna, pomoći od ostalih subjekata unutar općeg proračuna te pomoći iz državnog proračuna na temelju prijenosa EU sredstava. Kapitalne pomoći iz državnog proračuna planirane su, između ostalog, za sufinanciranje realizacije određenih projekata kao što su izgradnja prometnice Branjin Vrh - Popovac, izgradnja nastavno-sportskog centra u Šećerani, projekt Zaštita objekata na javnim površinama, projekti izgradnje prometnica, projektna dokumentacija za nastavak izgradnje prstena biciklističkih staza...

Možda ste propustili...

SPORAZUM NA DAN MATERINSKOG JEZIKA

Iz PSŽ-a Hrvatima u Srbiji 20 tisuća eura

TROGODIŠNJI POSAO ZA 33 ŽENE

Svakodnevnu će skrb dobiti 198 starijih osoba

“SAJAM S DUŠOM” OTVORIO JE PREMIJER PLENKOVIĆ

Na Viroexpu 505 izlagača iz više od deset zemalja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana