Osijek
ADVENTSKO OZRAČJE U KOPAČKOM RITU

Dođite na “Božić kod ježa i sove”!
Objavljeno 8. prosinca, 2023.
Turistička zajednica Općine Bilje - Kopački rit priprema posebno adventsko okupljanje - najavljuju načelnik Općine Bilje Željko Cickaj i Senata Majić, direktorica TZ-a. Naime, od 8. do 10. prosinca i od 15. do 17. prosinca održavat će se Advent u Kopačkom ritu "Božić kod ježa i sove", kroz šumsku i održivu božićnu bajku.

- Kako živi sova, gdje zimuje žaba, čemu se vesele šumske životinje u božićno vrijeme… istraživat ćemo kroz ovu zimsku božićnu čaroliju posvećenu svoj djeci, obiteljima i ljubiteljima prirode željnih učenja, zabave i čistoga zraka, daleko od gradske vreve i konzumerizma. Stoga pozivamo građane na zabavne i ekološke radionice za najmlađe da upoznaju raznovrsni biljni i životinjski svijet PP Kopački rit tijekom cijelog dana. Čekaju vas mali rendžeri, promatranje ptica dalekozorima, vožnja vlakićem s pogledom na kormorane, mistične priče Baranje s fenjerima u rukama, dramske i ekološke likovne radionice, kuglice od sjemenki i drveni ukrasi za Životinjsko božićno drvce, predstave i glazbeni nastup, uz ponudu božićnog pića i hrane - najavljuje Majić.

Otvaranje je 8. prosinca u 16 sati, nastupom jedinstvenih Pučkih pjevačica župne crkve sv. Lovre iz Baranjskog Petrovog Sela, nositeljica crkvenog pučkog pjevanja Baranje, zaštićenog nematerijalnog kulturnog nasljeđa, uz podršku Folklornog ansambla Bilje. Na radionice se treba prijaviti preko linka https://forms.gle/ev63gC5v7yUkhBUv6 ili upitom na mail: info@tzo-bilje.hr, a tijekom blagdana, PP Kopački rit nudit će posjete atrakcijama Parka po prigodnim, vrlo povoljnim cijenama.

Pokrovitelj Adventa je Upravni odjel za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije, a organizatori su TZ, JU Park prirode Kopački rit i Općina Bilje. Detaljni program i aktivnosti mogu se naći i na stranicama Turističke zajednice općine Bilje - Kopački rit.

D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana