Osijek
CENTAR “JA KAO I TI”

Korisnici ručno izrađuju kapice Djeda Božićnjaka
Objavljeno 8. prosinca, 2023.
Korisnici ustanove socijalne skrbi Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek - "JA kao i TI" posljednjih tjedana marljivo rade u iznimno kreativnoj i poticajnoj atmosferi izrađujući božićne ukrase koji se mogu naći u domu svakoga od nas. Saponia je, naime, ove godine pokrenula inicijativu "Podržimo zajedno" u suradnji s Centrom.

Za nadolazeće blagdane Ornel boce bit će ukrašene posebnim dodatkom - crvenim božićnim kapicama Djeda Božićnjaka. Te kapice nisu samo ukras, one su rezultat marljivog rada i kreativnosti osoba s mentalnim teškoćama iz Osijeka i okolice Osijeka. Svaka kapica, izrađena ručno s puno ljubavi, simbolizira radost darivanja, podršku i prihvaćanje različitosti.

Ova je jedinstvena inicijativa nastala s ciljem pružanja podrške osobama s mentalnim izazovima i njihove integracije u svakodnevni život zajednice. Osim što svaka kapica nosi snažnu poruku "Zagrljaj mekoće za zagrljaj dobrote", svi koji u ovom razdoblju u Konzumovim prodavaonicama kupe označene boce Ornela podržat će ovu plemenitu akciju i postati dijelom priče o empatiji, suradnji i zajedničkom napretku.

“Iznimno nam je drago što nas je tvrtka Saponia prepoznala kao subjekt koji može dati svoj doprinos zajednici i unatoč teškoćama i izazovima koje donose mentalne bolesti, s kojima se svaki naš korisnik svakodnevno nosi", izjavila je Mira Leko-Ćurčić, ravnateljica Centra "JA kao i TI". D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSVJEDNI SKUP NASUPROT OSJEČKE POLICIJE

Već pet mjeseci traje šutnja o ubojstvu Mihaele Berak

2

CENTAR ZA AUTIZAM

Nova će zgrada Centra biti za starije korisnike

3

KIPARSKE RADIONICE U MSO-U

Autoportreti od gline
u formi - karikature