Osijek
NOVA PREREGULACIJA PROMETA U SREDIŠTU

Radovi do 16. prosinca, osigurani obilazni pravci
Objavljeno 6. prosinca, 2023.
Zatvoreno je i raskrižje Europske avenije s Kapucinskom, Radićevom i Henglovom

Oni koji su u utorak ujutro automobilom na posao u centru ipak prošli Vukovarskom, nisu se istim putem mogli vratiti s posla. Nešto poslije 9 sati, zbog radova koje izvodi Vodovod-Osijek, za cjelokupan je promet Vukovarska zatvorena na potezu od Zagrebačke do Stepinčeve ulice.Obilazni pravci


Marko Eljuga (na fotografiji), direktor Vodovoda, podsjeća kako su tome razlog radovi u sklopu projekta "Osijek 4". Riječ je o rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje.

- Ti radovi obuhvaćaju prokop Vukovarske ulice, postavljanje novih instalacija vodoopskrbe i odvodnje te asfaltiranje i cjelovitu pripremu za puštanje u dvosmjerni promet dva sjeverna traka Vukovarske ulice, uključujući raskrižja te Krežminu, Stepinčevu i Zagrebačku ulicu - kaže Eljuga.

Ovi će se radovi odvijati do 16. prosinca, a obilazni pravac za one koji dolaze iz smjera istoka je Vukovarska - Zagrebačka - Europska avenija - Stepinčeva - Vukovarska - Gajev trg.

Oni koji dolaze iz smjera zapada, na kraju Gundulićeve skreću u Stepinčevu, potom Reisnerovu, pa preko Zagrebačke natrag Vukovarsku. Ili se mogu Stepinčevom spustiti do Kašićeve i posve ravno potom do Istarske.

- Nakon toga planiramo otvaranje dvaju sjevernih trakova Vukovarske ulice za dvosmjerni promet uz istovremeno zatvaranje dvaju južnih trakova Vukovarske ulice te Trga baruna Trenka (početak Gundulićeve od Krežmine do Stepinčeve) i dijela Stepinčeve od Vukovarske do Reljkovićeve ulice. Stanovnike navedenih ulica, sugrađane i sve vozače koji prometuju navedenom lokacijom molimo za strpljenje i razumijevanje - poručuje Eljuga.

Podsjeća kako će projektom "Osijek 4" naš grad dobiti približno 30 kilometara nove i rekonstriurane vodoopskrbne i kanalizacijske mreže u dijelu ulica u Višnjevcu, potom retfalačkoj Sljemenskoj, Kolodvorskoj i Kapelskoj, sada Vukovarskoj, te naposljetku i Gundulićevoj.

- Poboljšanu uslugu vodoopskrbe imat će ukupno 5790, a poboljašnu uslugu odvodnje ukupno 1780 stanovnika Osijeka. Ugradit će se daljinsko očitavanje vodomjera te povećati pouzdanost i sigurnost u vodoopskrbi i odvodnji. Sredstva su osigurana kroz NPOO u iznosu od 21,8 milijuna eura, od čega je 80 posto iz sredstava EU-a te po deset posto Hrvatskih voda i Vodovoda - rekao je Eljuga.

Otvoren Lučki prilaz


No kada je odvijanje prometa u Osijeku u pitanju, ovaj put u njegovu središnjem dijelu, ovo nije sve, već smo ranije izvijestli kako je zbog radova na modernizaciji tramvajske pruge zatvoreno i raskrižje Europska avenija - Ulica Stjepana Radića - Kapucinska ulica - Ulica Vjekoslava Hengla. I ondje je na snazi preregulacija prometa, iz smjera istoka iz Europske avenije vozi se desno u Stepinčevu pa Šetalištem k. F. Šepera preko Preradoviće do Šamačke.

Ponovno je za promet otvoren Lučki prilaz, iz njega se preko Kapucinske ponovno može do Jägerove, koja je sada do Adamovićeve dvosmjerna.

Ovdje je riječ o projektu koji realizira GPP, a iz obje tvrke naglašavaju kako dimaniku radova, pa i ovo svojevrsno podudaranje, diktiraju unaprijed ugovoreni rokovi.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana