Regija
VINKOVAČKO GRADSKO VIJEĆE PRIHVATILO

Proračun za 2024. godinu težak je 69 milijuna eura
Objavljeno 6. prosinca, 2023.
VINKOVCINa sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak vijećnici su većinom glasova prihvatili proračun za 2024. u iznosu od 69 milijuna eura, triput veći nego lani, a koji, kako su pojasnili vladajući, omogućava povećanje plaća građanima, izgradnju dječjih vrtića, tržnice i Trga Vinkovačkih jeseni, zone Zalužje i vanjskih bazena, ali i nastavak osnaživanja sustava predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja te dodatno podizanje razine zaštite najranjivijih skupina u društvu.

Pred Vinkovcima je, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić, godina velikih ulaganja, izgradnje i ekonomskog rasta, godina u kojoj će grad na Bosutu učvrstiti pokretačku i lidersku poziciju među gradovima i općinama najistočnije hrvatske županije.

- Proračun iz godine u godinu raste i pokazuje karakter kakav mora imati - postao je krvotok grada i pokazuje brigu za svaki sektor. Imamo ulaganja u kulturu, od otvaranja Knjižnice i renoviranja Kazališta, riješen je dio zatvorene tržnice, a u sljedećoj godini radit će se i otvoreni dio, kao i Trg Vinkovačkih jeseni i Trg dr. Franje Tuđmana. Na prihodovnoj strani proračuna vidljivo je kako svi ti projekti imaju svoje utemeljenje. Potpisani su ugovori i financijska sredstva su osigurana i ovaj proračun je iznimno realan. Naravno da se kroz godinu javljamo i na druge natječaje i želimo dobiti dodatna sredstva. Zanimljivo je kako prošle godine nismo razgovarali o otvaranju Doma branitelja, a sada ćemo ga otvoriti - rekao je Bosančić. Dodao je kako je vidljiv rast raznih davanja građanima te podsjetio na snažan rast gospodarstva, što je omogućilo povećanje prihoda Grada za gotovo 27 posto, zahvaljujući čemu nisu bile nužne uštede nakon smanjenja prireza.

Iz Grada najavljuju kako najveće udjele u proračunu imaju Upravni odjel društvenih djelatnosti, gospodarstva, komunalnog gospodarstva i uređenja grada te Upravni odjel za investicije, fondove Europske unije i imovinu.

- Riječ je o konsolidiranom proračunu. To znači da se u njemu nalaze cjelokupni rashodi i cjelokupni prihodi i naših ustanova, s naglaskom na osnovno školstvo. Tako će u sljedećoj godini proračunski korisnici, od ukupne predložene mase od 69 milijuna eura, imati na raspolaganju 21 milijun eura. To se odnosi na Muzej, Kazalište, Knjižnicu, Javnu vatrogasnu postrojbu, Kulturni centar i osam gradskih škola – rekla je pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije Sanja Lozić dodavši kako se polovina proračuna odnosi na investicije. M.F.
Možda ste propustili...

PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIM PROIZVOĐAČIMA I POSLOVNIM SURADNICIMA

Hrvatska industrija šećera dodijelila 20 „Zlatnih repa“ u 10 kategorija

DVD MARKOVAC NAŠIČKI URUČIO ZAHVALNICE I PRIZNANJA

Dominik Malovčak novi je predsjednik DVD-a

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT POŠUMLJAVANJA “VOLIM ŠUME!”

Spačvanskom bazenu 26.000 sadnica drveća

2

SMOTRA I TESTIRANJE LOVAČKIH PASA

Za lov sposobni svi psi, a za uzgoj samo njih 16

3

POLICIJA PROVODI KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Pojedinci za informaciju o usmrćivanju Bjelke i Leona nude i tisuću eura nagrade