Crna kronika
USKOK POKRENUO ISTRAGU

Policajac krao tuđu drogu i prodavao
Objavljeno 6. prosinca, 2023.

Uskok je pokrenuo istragu protiv 27-godišnjeg policajca kojeg sumnjiči da je 27-godišnjaku i 30-godišnjaku odavao lokacije skrivene droge, nakon čega su provaljivali u te objekte i svi zajedno preprodavali drogu vrijednu više od 100.000 eura. Trojac se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, pomaganje u zlouporabi položaja i ovlasti, pomaganje u pokušaju zlouporabe položaja i ovlasti, odavanja službene tajne te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.Sumnja se da je 27-godišnji službenik Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije, od studenoga 2022. do 3. prosinca ove godine, prenosio informacije ostalim osumnjičenicima o mogućim lokacijama na kojima drugi preprodavači skladište drogu. Potom su policajac i 27-godišnjak provalili u jedan prostor i ukrali 40 kilograma marihuane i devet kilograma hašiša, nakon čega su sva trojica prodavala tu drogu.

Također se sumnja da su sva trojica, nakon što je 27-godišnji policajac pribavio podatke o garaži u kojoj je bilo pohranjeno 10,8 kilograma konoplje, došla do garaže i počela je obijati, u čemu nisu uspjeli, a nakon čega su i uhićeni. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku te je policija protiv njih podnijela kaznenu prijavu. Također, osumnjičeni 27-godišnji policijski službenik je rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka. Uskok je izvijestio da je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika te dodao da je, sukladno Zakonu o kaznenom postupku, ova istraga tajna.

Policija i Uskok izvijestili su ranije u ponedjeljak da su u tijeku uhićenja te da je kriminalističko istraživanje započeto na temelju operativnih informacija koje je policija prikupila vezano uz neka ranija kriminalistička istraživanja. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana