Novosti

Ušli smo u zadnju etapu maratona projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar“
Objavljeno 6. prosinca, 2023.

BJELOVAR - Medicinska škola Bjelovar, s više od 60 godina iskustva, već godinama intenzivno radi na projektu "Uspostava regionalnog centra kompetentnosti (RCK) Medicinske škole Bjelovar". S potporom Europskog socijalnog fonda čija ukupna vrijednost iznosi 28.852.446,81 kuna, odnosno 3.254.971,10 eura eura, ova škola sudjeluje u transformaciji strukovnog obrazovanja.


Brojne konferencije, sajmovi i okrugli stolovi naglašavali su ključne trenutke u razvoju projekta i imali su veliku ulogu u razmjeni iskustva stručnjaka iz sektora s kolegama i partnerima u obrazovnom sektoru. Voditeljica projekta, Julija Jambreković Polančec izrazila je zadovoljstvo projektim aktivostima koje su ušle u posljednju etapu maratona projekta, kako ističe – sav napor se isplatio.


„Škola je, ovim projektom, postala regionalni lider u obrazovanju medicinskih sestara, dentalnih tehničara i drugih struka. Završna konferencija, koja se približava, označit će kraj aktivne faze projekta te pripreme za početak nove ere u strukovnom obrazovanju Bjelovara i okolnih područja. Mogu potvrditi kako smo ušli u posljednju etapu martona projekta. Sav rad nas i naših suradnika na projektu se konačno isplatio“, izjavila je voditeljica projekta Julija Jambreković Polančec.


Škola u kojoj su se brojne generacije učenika obrazovale za zanimanja medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege, zdravstveno-laboratorijski tehničar/ka, dentalni tehničar/ka, farmaceutski tehničar/ka,  primalja – asistentica/asistent i fizioterapeutski tehničar/ka kroz ovaj projekt, koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije, tj. Europskog socijalnog fonda, a čija je ukupna vrijednost 28.852.446,81 kuna, razvija nove obrazovne programe i kurikulume.


Projekt se fokusira na stvaranje novih obrazovnih programa i modernizaciju infrastrukture kako bi se omogućilo učenicima da steknu relevantna znanja i vještine. Završetkom projekta, škola će postati ključno središte kompetencija koje će oblikovati budućnost strukovnog obrazovanja u Bjelovaru.


„Kroz projekt „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar“ Medicinska škola Bjelovar je izradila suvremene kurikulume i programe usavršavanja“, izjavila je ravnateljica Medicinske škole Bjelovar ističući i druge usluge koje će Regionalni centar kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar moći pružiti realnom sektoru te podsjetila da škola već dugi niz godina uspješno surađuje sa zdravstvenim ustanovama u regiji.

Uspostavom Regionalnog centra kompetentnosti Medicinske škole Bjelovar područje pružanja usluga i suradnje se širi na cijelu Slavoniju pa i šire. 


Očekuje se da će skora završna konferencija privući pažnju šire zajednice, dionika u obrazovanju te predstavnika lokalnih i nacionalnih vlasti. Sve oči bit će uprte u zaključke i planove za daljnji razvoj nakon završetka ovog značajnog projekta.


Ukupna vrijednost Projekta iznosi 28.852.446,81 kuna/3.829.377,77 eura, od čega je sredstvima Europske unije sufinancirano 85%, odnosno, 24.524.579,78 kuna/3.254.971,10 eura. Razdoblje provedbe Projekta je od 18. veljače 2020. do 18. prosinca 2023. godine.


 

Možda ste propustili...

DJELO GENERALA KREŠIMIRA ĆOSIĆA PREDSTAVLJENO U OSIJEKU

“Knjiga je poziv mladima na njihovu odgovornost za modernu hrvatsku državu”

PREDSTAVNICI UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA BRČKO

Veterani HVO-a s predsjednikom

DRAŽEN BOROVEČKI VIŠE NIJE NA FUNKCIJI

Smijenjen šef osječkog zatvora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAKON O UPRAVLJANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA U JAVNOJ RASPRAVI

Za nužne će popravke u
zgradi trebati suglasnost
vlasnika 33 posto udjela

2

VEĆA MOBILNOST, NOVI PROGRAMI, VIŠE STRANIH STUDENATA

Sveučilište u Osijeku postaje atraktivnije za studente i istraživače

3

DJELO GENERALA KREŠIMIRA ĆOSIĆA PREDSTAVLJENO U OSIJEKU

“Knjiga je poziv mladima na njihovu odgovornost za modernu hrvatsku državu”