Novosti
PRVA SKUPINA PRITVORENIH U ATENI IZNOSI OBRANE

Sud odbio izručenje BBB-a Grčkoj
Objavljeno 4. prosinca, 2023.
Zagrebački Županijski sud odbio je izručiti pripadnika Bad Blue Boysa za kojim je Grčka raspisala europski uhidbeni nalog zbog navijačkih nereda u kolovozu, dok su u grčkim zatvorima 102 Dinamova navijača, a prva skupina pritvorenih u Ateni počela je iznositi obrane.

Županijski sud u Zagrebu u utorak nastavlja ročišta za još dva navijača čije je izručenje Grčka zatražila naknadno, u rujnu, a zagrebački sud je u listopadu europski uhidbeni nalog vratio radi dopune, odnosno dodatnih obavijesti i informacija. Odvjetnik Karlo Blažan pojasnio je da je riječ o nepravomoćnoj odluci, na koju postoji pravo žalbe, te da će se ostali postupci nastaviti sljedećih dana. Kazao je kako dopuna uhidbenog naloga koju je Grčka uputila Hrvatskoj “nema dovoljno elemenata iz kojih bi se moglo zaključiti da bi se u Grčkoj hrvatskim državljanima garantirala temeljna ljudska prava”. O naknadnim uhidbenim nalozima odlučivali su i županijski sudovi u Velikoj Gorici i Sisku, no zasad ni za jednoga od 11 navijača Dinama koje Grčka traži zbog nereda u Ateni nije donesena odluka o predaji.

Istovremeno u Ateni je na sud, pod visokim mjerama osiguranja, dovedena prva skupina Dinamovih navijača koji su u grčkim zatvorima od kolovoza, a vlasti ih terete za 11 kaznenih i prekršajnih djela. Ono najteže, ubojstvo navijača AEK-a Mihalisa Katsurisa, odbačeno je nakon što je DNK analiza pokazala da ga nije ubio ni jedan od pritvorenih BBB-a. Odvjetnik obitelji uhićenih Mario Medak bio je najavio da će pritvoreni navijači 4., 5. i 6. prosinca u Ateni iznositi svoje obrane, nakon čega očekuju odluku o zahtjevima odvjetnika za ukidanje istražnog zatvora. H
Možda ste propustili...

BEROŠ PODSJEĆA NA MOGUĆNOST NARUČIVANJA

Na e-mail MIZ-a dosad 194 upita za preglede

OPORBA: STRATEGIJA DEMOGRAFSKE REVITALIZACIJE RH BEZ KONKRETNIH JE MJERA

Josić: Do 2033. imat ćemo Hrvatsku zadovoljnih ljudi, s kvalitetnim životom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana