Autoglas
ZA SADA KOMPROMISA NEMA

Uber želi londonske crne taksije u svojoj aplikaciji, oni odbijaju
Objavljeno 5. prosinca, 2023.
Uber je prošlog tjedna najavio da će iduće godine vozačima slavnih londonskih hackneya omogućiti upotrebu aplikacije za rezervaciju prijevoza, nudeći pomirbu nakon višegodišnjeg spora. Udruga taksista otklonila je ponudu. Vozači londonskih crnih taksija moraju proći test "The Knowledge" koji od njih zahtijeva da zapamte tisuće londonskih ruta. S Uberom su već dugo u sukobu, tvrdeći da im ‘otima kruh‘.

Početkom iduće godine Uber planira ponuditi uslugu koja će vozačima hackneya omogućiti registraciju na aplikaciju i ponudu vožnje i u prvih šest mjeseci neće im naplaćivati proviziju. No udruga koja predstavlja većinu vozača otklonila je ponudu, rekavši da njezini članovi nisu zainteresirani. "Ne želimo povezivanjem s Uberom i time prljati ime legendarnog zanata vozača crnih taksija", rekao je glavni tajnik Udruge licenciranih taksista (LTDA) Steve McNamara. Londonske "Hackneyeve kočije‘ jedina su vozila u Londonu koja mogu ‘pokupiti‘ putnike na ulici ili na stajalištu taksija, a korisnici mogu rezervirati vožnju i putem drugih aplikacija.

London spada među pet vodećih Uberovih tržišta i želi angažirati njegove taksiste, kao što joj je pošlo za rukom u Parizu, New Yorku i Rimu. Tvrde da bi suradnja bila od koristi i putnicima i taksistima. H
Možda ste propustili...