Osijek
OD ZAGREBAČKE DO STEPINČEVE

Vukovarska zatvorena za sav promet deset dana
Objavljeno 4. prosinca, 2023.
Vozači se pozivaju da prate prometne znakove, a alternativni prometni pravci su preko Reisnerove i Europske avenije

Radovi su se na osječkim ulicama intenzivirali, i svako malo vrijedi nova regulacija prometa. Ovaj put riječ je o frekventnom prometnom pravcu, kojim se svakodnevno koriste tisuće vozača na putu iz Donjeg grada prema centru i obratno. Konkretno, riječ je o zatvaranju prometa za sva vozila u dijelu Vukovarske ulice, i to od raskrižja sa Zagrebačkom do raskrižja sa Stepinčevom ulicom. Radovi će trajati deset dana, a počinju u utorak.- Zbog radova u sklopu investicije Vodovoda Osijek pod nazivom "Projekt Osijek 4", čiji je sastavni dio i rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj ulici u Osijeku, i to od Ulice Stjepana Radića do Vukovarske, te u dijelu Vukovarske i Ulice kardinala Alojzija Stepinca, prema elaboratu privremene regulacije prometa, sljedeća faza radova izvodit će se na samom raskrižju Krežmine, Vukovarske i Gundulićeve ulice - priopćili su iz Vodovoda.

Alternativa


Ta faza radova zahtijeva potpuno zatvaranje za promet dijela Vukovarske ulice (od Zagrebačke do Stepinčeve) u trajanju od deset dana, i to od utorka, 5. prosinca, do petka, 15. prosinca. Radovi obuhvaćaju prokop Vukovarske ulice, postavljanje novih instalacija vodoopskrbe i odvodnje te asfaltiranje i cjelovitu pripremu za puštanje u dvosmjerni promet dvaju sjevernih trakova Vukovarske ulice, uključujući raskrižja, te Krežminu, Stepinčevu i Zagrebačku ulicu.

Kako bi se promet između središta Osijeka i istočnog dijela grada nesmetano nastavio, od utorka do 15. prosinca odvijat će se obilazno, i to dvosmjerno sljedećim pravcima: vozač koji se kreće prema centru imat će dva izbora, prvi je da će iz Vukovarske skrenuti lijevo u Zagrebačku pa desno u Reisnerovu, opet desno u Stepinčevu i potom lijevo u Vukovarsku, odnosno na Gajev trg. Drugi alternativni pravac skretanje je udesno iz Vukovarske, u Zagrebačku ulicu, potom lijevo na Europsku aveniju te opet lijevo (kod zgrade pošte) u Stepinčevu i na kraju desno u Vukovarsku i na Gajev trg.

I Pejačevićeva


Radovi bi trebali završiti u petak, 15. prosinca, za kada se planira otvaranje dvaju sjevernih trakova Vukovarske ulice za dvosmjerni promet uz istovremeno zatvaranje dvaju južnih trakova Vukovarske ulice, ali i Trga baruna Trenka (početak Gundulićeve od Krežmine do Stepinčeve) i dijela Stepinčeve od Vukovarske do Reljkovićeve ulice. "Stanare navedenih ulica, sugrađane i sve vozače koji prometuju navedenom lokacijom molimo za strpljenje i razumijevanje", navodi se u priopćenju iz Vodovoda.

Od utorka Vodovod nastavlja i radove na sanaciji kanalizacijskog kolektora u širem središtu Osijeka. Nakon jednotjednog dnevnog zatvaranja Dubrovačke ulice na potezu od Strossmayerove do Pejačevićeve, na redu je zapadni dio Pejačevićeve ulice, i to onaj u dvosmjernom dijelu, od Rokove do Dubrovačke. Planirani početak radova je u utorak, a završetak 9. prosinca, u subotu, kada će taj dio Pejačevićeve ulice biti otvoren za sav promet. Tako vozači koji žele u Pejačevićevu ulicu iz Rokove, to neće moći učiniti, na što će biti upozoreni i prometnim znakom, nego će morati produžiti do Strossmayerove, skrenuti udesno i potom opet desno u Dubrovačku kako bi došli do jednosmjernog dijela Pejačevićeve ulice prema središnjem gradskom trgu.

Nastavljaju se i radovi obnove tramvajske pruge na Europskoj aveniji, gdje su kao dvosmjerni pravac od Zagrebačke do Stepinčeve ulice otvorena dva južna kolnička traka, a i dalje vrijedi preregulacija prometa na Šetalištu kardinala Franje Šepera u smjeru zapada.

Milan Bugarić
CESTOVNI RADOVI TRAJU I U RETFALI
I Retflačani dobro znaju što su radovi na cestama. Sljemenska ulica oduvijek je bila alternativan prometni pravac od istoka prema zapadu, za izbjegavanje Gundulićeve i Strossmayerove ulice. Sada je taj pravac zatvoren zbog radova u Sljemenskoj ulici od raskrižja s Učkom i u nastavku Kolodvorske s Fruškogorskom ulicom. Zbog tih je radova nedavno obnovljena Psunjska ulica postala dvosmjerna i više nema parkiranja vozila na cesti, jer tom ulicom sada prometuju i autobusi.

Možda ste propustili...

IZLOŽBA ANALOGNIH FOTOGRAFIJA GORANA ŠANTARA

Kolor samo odvlači pažnju

U KLOVIĆEVE DVORE S KULTURNIM CENTROM

Djela Ivana Meštrovića očarala su i Osječane

Najčitanije iz rubrike