Crna kronika
DJECA SU, SREĆOM, LAKŠE OZLIJEĐENA

Ugljikov monoksid umalo bio koban za dvoje djece
Objavljeno 4. prosinca, 2023.
U posljednjih nekoliko godina to je doista zabilježeno u Slavoniji i Baranji - plinski bojler, potencijalna smrtna opasnost, instaliran je u kupaonici. Bilo koji stručnjak za plinske instalacije reći će vam da protočni bojler treba biti izvan kupaonice, jer i najmanji kvar može dovesti do tragičnih posljedica. Jedna je takva tragedija, koja je mogla biti kobna za dvoje djece, srećom, izbjegnuta u Požegi.

Kakon izvještava Policijska uprava požeško-slavonska, u subotu oko 22 sata u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Požegi, u kupaonici obiteljske kuće, došlo je do otrovanja dvoje djece ugljikovim monoksidom. Srećom, roditelji su na vrijeme pozvali hitnu pomoć i prozračili kupaonicu i druge prostorije u kući, a djeca su vozilom hitne pomoći prevezena u Opću županijsku bolnicu Požega kako bi joj se pružila daljnja liječnička pomoć. Ondje su djeci utvrđene lake ozljede, ali su ipak zadržana u bolnici. U nedjelju prijepodne počeo je policijski očevid, koji bi trebao utvrditi sve činjenice i okolnosti otrovanja djece. Za sada je poznato samo da je posrijedi trovanje ugljikovim monoksidom i da je u kupaonici bio instaliran plinski protočni bojler.

Inače, ventilator ne smije biti u kupaonici jer se njegovim radom u prostoriji vrlo brzo stvara podtlak. Također, sva vrata u stanu moraju biti 2 cm podrezana u donjem dijelu kako bi bio omogućen dotok zraka do bojlera.

M.Bugarić
Najčitanije iz rubrike