Regija
ADVET U PLETERNICI

„Bećarski šor“ spremno čeka posjetitelje
Objavljeno 2. prosinca, 2023.

PLETERNICA- Treću godinu za redom „Šokački šor“ otvara svoja vrata svima koji želi osjetiti i okusiti adventske mirise, okuse i boje u živopisnom okruženju koje spremno čeka posjetitelje. Na konferenciji za novinare u prostoru Bećarskog šora u Pleternici gradonačelnica Marija Šarić i ravnateljica pleterničke Javne ustanove Jasna Hoffmann najavile su predstojeća adventska događanja.


„ Sve naše tvrtke i ustanove žive ovaj advent za vrijeme tjedna, a subotom se skupljamo ovdje u Bećarskom šoru-zaključila je gradonačelnica. Kao i protekle godine, odlučili smo se za jednu posebnu priču koja će tijekom cijelog programa prezentirati naše zajedništvo. Ovaj šor uredile su naše tvrtke i ustanove, a uključile su se i brojne udruge koje će sudjelovati u pripremi hrane i pića. To su ribiči, lovci, vatrogasci, a pridružit će se i druge udruge koje će u ugostiteljskim kućicama nuditi kuhano vino, čaj, kobasice i sve ono što širi mirise i stvara poseban ugođaj za vrijeme obilježavanja adventa. Uz sve to, svake subote posjetitelje će u šoru zabavljati tamburaši“, rekla je gradonačelnica Šarić.

U prostoru Muzeja bećarca održava se radionica pod nazivom „Okitimo krispan sa Šokicom”. Tijekom izrade božićnih ukrasa sudjelovale su članice Matice umirovljenika Grada Pleternice, mjesnog Hrvatskog ženskog društva, Kultturno-umjetničkih društava „Orljava“ i „Svilenka“, učenici Osnovne škole fra Kaje Adžića i drugi. Kazališne predstave, podjela darova, uprizorenje živih jaslica, sportska, glazbena i zabavna događanja, uz bogatu domaću eno i gastro ponudu, u organizaciji brojnih gradskih udruga, društava i institucija, sve koji navrate očekuju do posljednjeg dana godine.
 (B.S.T.)

Možda ste propustili...

BOROJEVCI BEZ STANOVNIKA I NOVIH POKOJNIKA

Izumrlom selu ucrtat će se spomen-groblje u Dilj-gori

IZBORNA SKUPŠTINA KUD-A ‘’MATIJA GUBEC’’ DONJI MIHOLJAC

Predsjednik je opet Elvis Živković

STABILNIJA ISPORUKA I MANJI GUBICI

Naselje Šećerna dobiva novu vodovodnu mrežu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana