Osijek
ČAROBNA ATMOSFERA U TVRĐI

Svečano otvoren
Advent u Osijeku 2023.
Objavljeno 1. prosinca, 2023.

Gradonačelnik Ivan Radić i župan Mato Lukić svečano su u petak navečer u Tvrđi otvorili Advent u Osijeku 2023., manifestaciju koja je već dva puta od posjetitelja proglašavana najljepšom te vrste u Hrvatskoj, a ako se po jutru (u ovom slučaju večeri) dan poznaje, sva je prilika da će jednako dobar dojam ostaviti i ove godine.

Trg svetog Trojstva gdje su se smjestile brojne božićne jelke i veliki panoramski kotač zablistao je tisućama lampica i svjetlosnim instalacijama, zrakom se s obližnjeg Trga Jurja Križanića širio miris sezonskih jela i toplih napitaka, dok je Franjevačka ulica bila rezervirana za glazbeni nastup Marka Tolje.

- Pred nama je novi Advent u Osijeku, koji će, siguran sam, biti jednako dobar, čak i bolji nego prethodni adventi, s mnogo različitih programa na različitim lokacijama, koje će naši sugrađani istraživati u danima koji su pred nama. Atmosfera je uistinu čarobna, puno je šarenih lampica, zrak će ispunjavati mirisi ukusne hrane i toplih napitaka, a našim će ulicama odzvanjati smijeh i glazba, tako da sam siguran da nas očekuje prekrasan Advent u Osijeku, koji, naravno, ne čine samo lijepe dekoracije, nego i ljudi te sam siguran da će se osim naših sugrađana najljepšem Adventu priključiti i turisti koji će iz Osijeka ponijeti uspomene za cijeli život - poručio je gradonačelnik, poželjevši posjetiteljima da im osječki advent donese obilje sreće, radosti, mira i dobre zabave.

I župan Mato Lukić ocjenio je kako će ovogodišnji Advent u Osijeku biti bolji od prethodnih, nakon što je ove godine proširen na više lokacija u Tvrđi.

- Iz objektivnih razloga to prije nije bilo moguće, međutim, Grad Osijek ove je godine zaista proširio Advent onako kako su naši sugrađani željeli. Dekor i ambijent su prekrasni i siguran sam da će Advent ove godine biti još bolji. Pred nama su pripreme za Božić i svim našim sugrađanima želim mir, blagostanje, radost i veselje na osječkom Adventu, siguran sam da će im se jako svidjeti - poručio je Lukić. 

Organizatori Adventa u Osijeku 2023. su Grad Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka i Kulturni centar Osijek, a program u Tvrđi trajat će se do 31. prosinca u tri zone, od kojih su dvije ugostiteljsko-prodajne zone.

Zona A obuhvaća Trg J. Križanića, ispred crkve sv. Mihovila, i predstavlja kontinuirani centralni program Adventa. Uz svakodnevnu ponudu prigodne hrane i pića zonu će obilježiti tradicionalni božićni ugođaj, prodaja suvenira i tradicijskih proizvoda u toplom božićnom ambijentu. Program podrazumijeva i pozornicu za glazbeni program, dječji program i različite aktivacije. Vikendom će zonu A dodatno obilježiti i tematski Festival svjetla.

Zona B obuhvaća Trg Svetog Trojstva, a obilježava ju Festival jelki, koje će posjetitelje dovesti do sada već prepoznatljivog najvećeg panoramskog kotača u Hrvatskoj. Zonu B obilježit će i otvaranje Središnjeg ureda Djeda Božićnjaka u Osijeku. Vikendom će i zonu B dodatno obilježiti tematski Festival svjetla.

Zona C smještena je u Franjevačku ulicu. Uz nju su vezana četiri adventska festivala za četiri vikenda, božićni ugođaj i glazbeni programi na velikoj pozornici, uz prigodnu ponudu hrane i pića. (Vrijeme: 1. i 2. prosinca 2023., 8. i 9. prosinca 2023., 15. i 16. prosinca 2023., 22. i 23. prosinca 2023. + Badnjak, 24. prosinca 2023).

Valja naglasiti kako je veliki lunapark ponovno u Parku kralja Držislava. Tvrđa će, pak, ove godine biti domaćin i novogodišnjeg programa, dječjeg i večernjeg, a za tu će se prigodu dodatno aktivirati i Trg Vatroslava Lisinskog na kojemu će nastupiti Parni valjak. I.Alilović

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši

2

ZANIMLJIVA NAGRADA NA JEDNOM OD OSJEČKIH KVIZOVA

Hipokrasni kirurzi putuju u Sarajevo

3

UDRUŽENJE STANARA GRADA OSIJEKA BIRA NOVO RUKOVODSTVO

Izjasnite se o stanovanju u zgradama