Osijek
TRŽNICA ZA ŠTIĆENIKE RIJEKE LJUBAVI

Piljarice darovale hranu potrebitima
Objavljeno 1. prosinca, 2023.
Tržnica d.o.o. zajedno je s prodavačima na tržnici Gornji grad i volonterima Rijeke ljubavi prikupljala hranu za ljude u potrebi. Nastavak je to suradnje i provođenja projeka Tržnice s tom osječkom humanitarnom udrugom, a u okviru proslave obilježavanja Dana grada Osijeka i Dana Tržnice.

Prikupljen je popriličan broj svježih namirnica, koje su piljarice rado darovale, a i inače nešto od viška hrane daruju sirotinji koja im dođe pretkraj radnog vremena i zamoli za malo pomoći. Kako se moglo čuti, znaju se raspitati kome je potrebna pomoć, pa takvima i pošalju nešto svoje robe.

- U sklopu projekta prekogranične suradnje Hrvatska - Mađarska nastavljamo humanitarne akcije u smislu prikupljanja hrane od naših zakupnika koju prosljeđujemo udruzi Rijeka ljubavi. Tako želimo pomoći socijalno ugroženim osobama. Uprava Tržnice ovako potiče naše zakupnike velika srca, te smo skupili respektabilnu količinu namirnica, koju će nam biti drago proslijediti Rijeci ljubavi - kazala je direktorica Tržnice Ivana Davidović, dodavši da im se zakupnici s upitima da preuzmu viškove hrane za Rijeku ljubavi obraćaju i na dnevnoj bazi.

Štefica Čučak ističe da je neizmjerno zahvalna direktorici Tržnica i svima koji su se pridružili akciji. "Imali smo već humanitarnih aktinosti zajedno i mogu reći da unose toplinu i ljubav, imamo najljepšu tržnicu i najbogatiju plemenitim ljudima", tvrdi predsjednica Rijeke ljubavi. D.Pejić
DOBRO SE DOBRIM UVIJEK VRAĆA
Budući da je bio i Dan Tržnice, nitko nije otišao nezadovoljan s gornjogradske pije. Često Tržnica u aktivnostima s građanima organizira i edukacije, promocije korisnih proizvoda, počaste se. Ovaj put građani su bili počašćeni s Rijekom ljubavi, pa su se u predahu od kupnje i prodaje mogli malo i zasladiti čajevima i zalogajima čvarkuša. Bilo je toga u izobilju, pa je svatko imao i besplatnu užinu. Dobro se dobrim vraća, pa su tako i prodavači s lokalnih OPG-ova za pune vreće namirnica dobili slasne zalogaje.

Možda ste propustili...

SNAŠLA IH NEVOLJA, DOGODIO IM SE POŽAR

Pomozite u obnovi kuće josipovačke obitelji Mučel

KSENIJA ZBOŽIL (1948. - 2024.)

Posvećena kulturi, prosvjeti i športu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TANJA I VALENTIN HORVATEK, UDOMITELJI

Mališanima smo dali dom,
ljubav i sigurnost, zbog
njih možemo biti roditelji

2

GOST SUSRETA UGODE DAMIR DOLEŽAL, PRAVNIK I ZALJUBLJENIK U FOLKLOR

Ponosan na ljubav prema zavičaju i domovini, koje su predstavljali svijetu

3

GRADONAČELNIK ISPUNIO OBEĆANJE

Azilu za pse umjesto tri sada 17 kilovata snage