Crna kronika
SAMO NA PODRUČJU SLAVONSKOG BRODA

Biciklisti su u 10 mjeseci počinili 733 prekršaja u prometu, postaju problem
Objavljeno 2. prosinca, 2023.

Službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u subotu od 8 do 12 sati, provode preventivno-represivnu akciju s naglaskom na vozače bicikala. Od siječnja do studenoga ove godine, na području Slavonskog Broda, policija je evidentirala 84 prometne nesreće (2022. godine 81) u kojima ove godine nije bilo poginulih biciklista, a prošle je godine jedna osoba poginula. Teško su ozlijeđene 22 osobe (2022. godine 17), a lakše je ozlijeđeno 47 osoba (2022. godine 46).U navedenom vremenu policajci su utvrdili 733 prekršaja biciklista, a u istom vremenu prošle godine utvrđen je 591 prekršaj. Najveći broj prekršaja (120) odnosio se na vožnju pod utjecajem alkohola ili droga (2022. godine 108 prekršaja). Nadalje, evidentirano je 66 prekršaja vožnje bez svjetala (2022. godine 64), 61 prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje bicikla (2022. godine 32 prekršaja) te su utvrđeni i drugi prekršaji (15 nepoštovanja prometnog znaka i ovlaštenih osoba, 14 nepropisnih skretanja, okretanja, uključivanja u promet i vožnje unatrag i drugo).

- Podsjećamo bicikliste na obvezu njihova označavanja reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom prilikom prometovanja noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti, da prije vožnje ne konzumiraju alkohol ili drogu te poštuju prometne propise. Skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu na prisutnost biciklista te pozivamo na pojačan oprez - poručila je Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, od 8 do 12 sati službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod provest će preventivno-represivnu akciju “Znak pristupačnosti”. Na tom području, od siječnja do studenoga, zabilježeno je 1548 prekršaja nepropisnog parkiranja i zaustavljanja, što je 25,75 posto više u odnosu prema prošloj godini. U istom vremenu evidentiran je 151 prekršaj parkiranja vozila na mjesto označeno za parkiranje automobila osoba s invaliditetom, što je 65,93 posto više u odnosu prema istom razdoblju prošle godine. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPTUŽNICA ZBOG RATNOG ZLOČINA U BILJU 1991.

Udarali i mučili zarobljene vojnike, ubili su trojicu

2

NAKON NAPADA NA TROJE MALOLJETNIKA U VINKOVCIMA

Utvrđen je indentitet napadača

3

u šumi u blizini mjesta Daranovci

Ubilo ga stablo