Regija
VUKOVAR OSIGURAO POMOĆ ZA BLAGDANE

Za umirovljenike 40 eura božićnice
Objavljeno 1. prosinca, 2023.
VUKOVARČelništvo Vukovara održalo je konferenciju za medije na kojoj su izvijestili kako je Grad i ove godine u predblagdansko vrijeme osigurao božićnice za umirovljenike i korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja, kao i prigodne poklon-pakete za korisnike pučke kuhinje. Time svima koji su u potrebi žele blagdane učiniti toplijim i radosnijim. Za 3191 umirovljenika čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna sa svim dodacima) ne prelaze 400 eura isplatit će božićnicu u iznosu od 40 eura.

- U cilju pomoći sugrađanima odlučili smo povećati cenzus po kojemu se ostvaruje pravo na božićnicu, kao i iznos božićnice. Prošlih godina pravo na božićnicu u iznosu od 200 kuna imali su umirovljenici čija mirovinska primanja nisu prelazila 2500 kuna - rekao je dogradonačelnik Filip Sušac.

Isplata će se obavljati u poslovnicama FINA-e od 4. prosinca do 31. siječnja sljedeće godine, s tim da je božićnice moguće podignuti u bilo kojoj poslovnici FINA-e na području Hrvatske.

Također će isplatiti božićnicu za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja (u iznosu od 35 eura za 250 korisnika) i podijeliti 80 prigodnih prehrambenih paketa u vrijednosti po 30 eura za korisnike Pučke kuhinje. Božićnica za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja isplaćivat će se u poslovnicama FINA-e od 11. do 29. prosinca, dok će se podjela prehrambenih paketa odvijati u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru od 18. do 22. prosinca.

U tijeku su i pripremne radnje za darivanje najmlađih Vukovaraca. Grad će osigurati 2750 božićnih paketića za sve vukovarske osnovnoškolce, polaznike vrtića i djecu predškolske dobi koja ne pohađaju vrtić. Na Badnjak će organizirati podjelu posnih jela građanima, a za sve navedene aktivnosti u proračunu je osigurano više od 150.000 eura. D. Korpoš
Općina Bogdanovci
Božićnice za umirovljenike osigurala je i Općina Bogdanovci, i to po 40 eura za one čija ukupna mirovinska primanja (tuzemna i/ili inozemna mirovina sa svim dodacima) ne prelaze 150 eura, po 30 eura za umirovljenike s mirovinama od 150 do 330 eura, dok će onima s mirovinama od 330 do 500 eura isplatiti po 20 eura. Kako bi ostvarili pravo na božićnicu trebaju podnijeti zahtjev s pratećom dokumentacijom do 11. prosinca.

Možda ste propustili...

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT „RUŽIČASTE ZLOĆKE“

Invazivne vrste bit će uklonjene na tri lokacije

2

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

3

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera