Novosti
ANTUN GOLUBOVIĆ, PREDSJEDNIK ODBORA ZA SVINJOGOJSTVO HPK-A:

Svinjogojci, obavezno uzmite račune pri kupnji svinjskih polovica!
Objavljeno 1. prosinca, 2023.
Računi, koji će se dostavljati kao dokaz o namjenskom utrošku novca, trebaju glasiti na ime onoga čije je ime navedeno u rješenju o eutanaziji svinja, da bi se izbjegli bilo kakvi problemi – objašnjava Antun Golubović

Vlada je u četvrtak donijela dvije nove mjere pomoći svinjogojcima za sanaciju štete  nastale  zbog afričke svinjske kuge. Odlukom o jednokratnoj mjeri pomoći za nabavu svinjskih polovica osigurat će se jednokratna isplata do 600 eura po subjektu za nabavu svinjskih polovica. U Vladi RH kažu da će se na taj način osigurati očuvanje tradicijskog načina prerade svinjskog mesa i pripreme tradicionalnih polutrajnih i trajnih suhomesnatih proizvoda, kojim osim očuvanja tradicije obitelji na manjim gospodarstvima osiguravaju dio potreba kućanstva za mesom i mesnim proizvodima. Za provedbu odluke osigurano je 900 tisuća eura.


Antun Golubović, predsjednik Odbora za svinjogojstvo pri Hrvatskoj poljoprivrednoj komori, preporučuje svim korisnicima tih sredstava da na mjestima gdje budu kupovali svinjske polovice zatraže i sačuvaju R1 račun, koji će se morati dostaviti kao dokaz da je dobiveni novac utrošen namjenski. „Također je bitno naglasiti da račun treba glasiti na ime onoga čije je ime navedeno u rješenju o eutanaziji svinja, da bi se izbjegli bilo kakvi problemi“, poručuje.


Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIPREME ZA DOLAZAK BATERIJSKIH VLAKOVA

Virovitica i Osijek među gradovima u kojima će biti punionice za vlakove

2

SLAVONIJA I BARANJA - OPASNOSTI I DALJE PRIJETE

Na sedamdesetak lokacija pronađene su lani bombe i mine iz Domovinskog rata

3

AKCIJSKI PLAN ZA BORBU PROTIV VELIKOG PROBLEMA

Debljina - bolest koja prijeti svakom trećem građaninu