Sport
BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA POSLJEDNJI JESENSKI DERBI

Zekić razmišlja kako
ubrzati momčad
Objavljeno 30. studenog, 2023.
Nogometaši Osijeka spremaju se za posljednji jesenski derbi, u kojem će u subotu na Opus Areni ugostiti Rijeku. Trener Zoran Zekić imat će na raspolaganju gotovo sve svoje igračke snage. Trenutačno ozlijeđenih nema, a jedini koji neće moći participirati u tom susretu je Šime Gržan, koji će odrađivati suspenziju zbog tri akumulirane javne opomene.

U tim okolnostima postavlja se pitanje koga će Zekić instalirati na desni bok. Ne bude li ulazio u nekakve iznenadne ekshibicije, na raspolaganju ima dvije opcije, Naila Omerovića i Renana Guedesa. Ako je suditi po trenerovu raspoloženju i razmišljanju, vjerojatnija je opcija s Omerovićem. On i Bukvić već su znali dobro surađivati na toj desnoj strani. U biti, možda to nije i jedino otvoreno pitanje oko sastava za taj susret. Zekić želi ubrzati momčad, što se posebno odnosi na sredinu terena, a u tom svjetlu imat će bolji izbor negoli za susret s Dinamom, jer se u konkurenciju vraća Ivan Fiolić, koji je preskočio utakmicu u Maksimiru zbog žutih kartona. Stoga nije nemoguće da Zekić momčad postavi u formaciju 4-3-3, u kojoj bi Pušić i Fiolić bili na pozicijama središnjih veznjaka, a uloga korektora veznog reda pripala bi Nejašmiću ili Brleku.

To je samo jedna od opcija, jer ostaje otvoreno i pitanje lijevog krila. Hoće li Zekić pružiti još jednu priliku Kristijanu Lovriću? U Zagrebu ga je mijenjao već na poluvremenu jer je Lovrić bio opterećen žutim kartonom, a iskazivao je priličnu nervozu. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana