Crna kronika
BIO JE PIJAN I VOZIO JE PREBRZO

Sedam godina zatvora za smrt 12-godišnjeg djeteta
Objavljeno 30. studenog, 2023.
Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu najavilo je žalbu na presudu kojom je 45-godišnji vozač osuđen na sedam godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je smrtno stradalo 12-godišnje dijete. Varaždinski Županijski sud objavio je presudu 22. studenoga kojom je 45-godišnjak nepravomoćno proglašen krivim zbog navedenog kaznenog djela počinjenog 10. lipnja 2022. u mjestu Štefanec u Međimurskoj županiji.

- Državno odvjetništvo će, nakon primitka pisanog otpravka presude, odlučiti o podnošenju žalbe protiv presude zbog odluke o kazni - doznajemo iz odvjetništva. Optužnicom se 45-godišnjaka teretilo da je 10. lipnja 2022. u mjestu Štefanec, upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od najmanje 0,9 promila alkohola u organizmu, te da je vozio brzinom većom od 90 kilometara na sat na dijelu ceste s ograničenjem brzine na 60 kilometara na sat. Tereti ga se da je, neposredno ispred raskrižja, na mjestu gdje je pretjecanje zabranjeno, počeo pretjecati dva vozila od kojih je prvo vozilo u raskrižju počelo skretati ulijevo, zbog čega je došlo do sudara tih vozila, a potom je njegovo vozilo odbačeno prema naprijed i na nogostupu udarilo u dvojicu pješaka (2009. i 2010. godište). Zbog udara vozila i odbacivanja na prometni znak, 12-godišnjak je zadobio teške ozljede, od kojih je odmah preminuo, a 13-godišnjak i 46-godišnji suputnik u okrivljenikovu vozilu zadobili su teške ozljede.

Hitna pomoć brzo je došla na mjesto nesreće, no liječnik je mogao samo konstatirati smrt 12-godišnjaka. Ekipa hitne pomoći drugog je dječaka odmah prevezla u bolnicu u Čakovec, a drugi tim hitne pomoći je čekao kraj automobila kojeg je vozio 45-godišnjak, da vatrogasci JVP-a Čakovec izvuku njegova suvozača, koji je na kraju također završio na liječenju u bolnici.

Iako je u optužnici predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, Vijeće Županijskog suda u Varaždinu nije prihvatilo taj prijedlog, već je okrivljenika pustilo na slobodu uz određivanje mjere opreza oduzimanja vozačke dozvole. Državno odvjetništvo se na takvu odluku žalilo. S.Lacić
Možda ste propustili...

JOŠ JEDAN SLUČAJ O KOJEM POLICIJA NIJE IZVIJESTILA JAVNOST

Pijani je policajac izvan službe naletio autom na zeca pa na drugo vozilo

NA PODRUČJU OPĆINE KAPTOL

Smrtno stradao 72-godišnji biciklist

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RODITELJIMA ODUZETA OBA DJETETA

Djeci nisu osigurali hranu i grijanje, gledali su sebe

2

RAZBIJEN KOKAINSKI KARTEL

Među uhićenim dilerima i Hrvati

3

UHITILI SU GA

Povezao pa oteo djevojku