Novosti
ZBOG SUMNJE DA SU ODGOVORNI ZA KAZNENA DJELA PROTIV SLUŽBENE DUŽNOSTI

Sisak: Uhićena još trojica policajaca
Objavljeno 30. studenog, 2023.
ZAGREB - Zbog sumnje da su odgovorni za kaznena djela protiv službene dužnosti u srijedu su u akciji policije i Uskoka uhićena još trojica sisačko-moslavačkih policajaca, koji će biti udaljeni iz službe kao i jučer uhićena dvojica navodno osumnjičena da su lažirali službeno izvješće.

Ravnateljstvo policije u srijedu je priopćilo da je provođenjem hitnih dokaznih radnji kriminalističko istraživanje prošireno na još tri policijska službenika koji će rješenjem načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke biti udaljeni iz službe.

"Osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnijeta i kaznena prijava Uskoku", dodaju u policiji.

Uskok je pak izvijestio da danas uhićenu trojicu, kao i dvojicu ranije uhićenih, terete za kaznena djela protiv službene dužnosti te da će nakon što ih ispitaju odlučiti hoće li protiv njih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor.

Prema neslužbenim informacijama dvojica jučer uhićenih policajaca sumnjiče se da su početkom studenoga nakon akcije u Mošćenici kod Petrinje u kojoj su zapucali iz službenih pištolja neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću kako bi izbjegli disciplinsku odgovornost.

Sisačka policija je tada izvijestila da su policajci "postupali prema više osoba po pitanju suzbijanja kriminaliteta droga" te da su zapucali "kako bi otklonili opasnost" nakon što je je "vozač automobila vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe".

No, prema pisanju medija, cijeli je događaj navodno bio snimljen pa se otkrilo da vozač nije automobilom krenuo na policajce već je pokušao pobjeći, a policajci su zapucali prema automobilu te kasnije uskladili priče.

(Hina)
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SEKTOR KOJI VAPI ZA RADNOM SNAGOM

Trgovci traže 10.000 radnika

2

NAVIKE SE TEŠKO MIJENJAJU

Duhanski proizvodi manje se kupuju na crnom tržištu

3

PROBLEMI I ZAHTJEVI HRVATSKIH UZGAJIVAČA SVINJA

Uzgajivači traže kontrolu uvoza i više klaonica