Osijek
DOZNAJEMO: STIŽE NOVA RASVJETA ZA PJEŠAČKI MOST

Pola mosta i dalje je u mraku
Objavljeno 30. studenog, 2023.
Mnogi su naši sugrađani već zasigurno primijetili kako rasvjeta na jednom od najvećih simbola Osijeka - pješačkom mostu na Dravi, već dugo ne radi. Točnije, osvijetljena je samo jedna njegova polovina, ona bliža lijevoj obali rijeke, a zašto je tome tako te kada će most ponovno biti osvijetljen, u srijedu je pojasnio Karlo Šatvar, pročelnik Ureda gradonačelnika Grada Osijeka.

Naime, postojeća rasvjeta postavljena je 2017. godine u suradnji Grada Osijeka, tvrtke Coca-Cola, koja je bila investitor, i tvrtke Zumbotel, koja je bila dobavljač rasvjete. Petogodišnja garancija istekla je prošle godine, a s obzirom na to da je u međuvremenu došlo do kvara na velikom broju rasvjetnih tijela, u Gradu su procijenili kako se više isplati nabaviti novu rasvjetu nego servisirati postojeću.

- Izrađuje se projekt nove rasvjete koja će biti bolja od dosadašnje, a jeftinija jer se radi o novoj generaciji svjetiljki. Očekuje se raspisivanje nabave za novu rasvjetu za otprilike dva tjedna. Procjena ukupnih troškova potpuno nove rasvjete je 130.000 eura, dok je cijena jednog rasvjetnog tijela koje se sada nalazi na mostu 1500 eura, a ima ih 200. To znači da će nova rasvjeta biti više nego upola jeftinija. Postojeća rasvjetna tijela na mostu koja su još uvijek ispravna, iskoristit ćemo na drugim lokacijama u gradu - rekao je u srijedu Šatvar.

Nova će rasvjeta, dodao je, biti i energetski učinkovitija, a s obzirom na to da će biti nova i modernija, procjenjuje se kako će biti i dugotrajnija. Osim najavljene nove i kvalitetnije rasvjete na mostu, bit će zanimljivo vidjeti i kako će i gdje biti iskorišten dio postojeće koji je još uvijek ispravan.

I. Alilović
Možda ste propustili...

GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA OSIJEK

Promocija knjige “Krivnje i oprosti”

SNAŠLA IH NEVOLJA, DOGODIO IM SE POŽAR

Pomozite u obnovi kuće josipovačke obitelji Mučel

GOST SUSRETA UGODE DAMIR DOLEŽAL, PRAVNIK I ZALJUBLJENIK U FOLKLOR

Ponosan na ljubav prema zavičaju i domovini, koje su predstavljali svijetu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LARVICIDNI TRETMANI

Grad Osijek u borbu protiv komaraca opet zajedno sa susjedima

2

POGLED KROZ KLJUČANICU: DAN ZA SREDNJOŠKOLCE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Studiranje nije samo polaganje ispita nego i brojne aktivnosti u udrugama

3

PRED KBC-OM POSTAVLJENA PRVA OD PET KOMUNIKACIJSKIH PLOČA

Olakšana komunikacija djeci s
govorno-jezičnim poteškoćama