Mozaik
ŠESTI PUT GLAZBENI NOVINARI BIRAJU NAJBOLJE

Dodjela Rock&Off nagrada u Tvornici kulture 2. veljače
Objavljeno 30. studenog, 2023.
Uskoro će biti objavljeni noviteti koje su organizatori pripremili za 2024.

Glazbena 2023. godina je prema svim mjerilima nadmašila prethodne godine, u autorskom, izvođačkom, produkcijskom i koncertnom smislu, a posebno se to vidjelo na hrvatskoj rock&off sceni, što će se sigurno vrjednovati i na šestom izdanju nezavisne glazbene novinarske nagrade.Aktivna godina


Dodjela te nagrade još od prvog izdanja izaziva veliko zanimanje javnosti i struke, nosi neslužbenu titulu "najboljeg tuluma u gradu", a održat će se u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak, 2. veljače 2023.

Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak godine, Koncertni izvođač godine, Rock&Off izvođač godine, Pop&Off izvođač godine, Rap&Off izvođač godine, Jazz&Off izvođač godine, Electro&Off izvođač godine i Iskonova nagrada publike kategorije su u kojima će snage odmjeriti najbolji s domaće rock&off scene u 2023. godini.

- Kao i ona prethodna, 2023. godina dala nam je velik broj kvalitetnih albuma, singlova, koncerata te novih autora i izvođača. Kako stiže vrijeme nominacija za Rock&Off nagradu, tako se sav rad rock&off scene lagano zbraja i vrednuje, a posebno je to teško napraviti nakon ovako aktivne godine. Pred novinarskom strukom sad je težak, ali zanimljiv zadatak odabira najuspješnijih - istaknuo je direktor nagrade Rock&Off, Krešimir Blažević.

Pred žirijem, u kojemu je više od 90 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija, nije nimalo lagan posao jer će od 11. prosinca biti na zadatku prvoga kruga glasanja, koji će trajati sve do 18. prosinca. Predlagat će svoje glazbene favorite, od kojih će tek oni najzaslužniji biti nominirani. Drugi krug glasanja trajat će od 22. prosinca do 3. siječnja. Nakon nadolazećih blagdana saznat ćemo koji su to glazbenici na rock&off sceni obilježili godinu na izmaku.

Kao i svake godine, prijedlozi za nominacije nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off najvažniji su korak prema statui kojom se tek rijetki glazbeni profesionalci za sada mogu pohvaliti, s obzirom na godine postojanja nagrade. Stručni žiri će nakon glasanja odabrati po sedam nominiranih izvođača u kategorijama Album godine, Pjesma godine i Koncertni izvođač godine te po pet izvođača u ostalim kategorijama. Nominirani za navedene kategorije bit će poznati 4. siječnja.

Nagrada Rock&Off od 2018. godine pripala je nizu izvođača, a postala je važna izvođačima i široj javnosti jer je izrasla u platformu iz koje je proizišlo puno kvalitetnih projekata - Mala škola Rock&Off novinarstva, Rock&Off Radio, Rock&Off Glazbeni kamp, Rock&Off turneja, Veliki Glazbeni Rock&Off kviz powered by Iskon, Diskont TV i Skener.

Nova imena


- Zadovoljstvo nam je što će već šestu godinu zaredom nagrada Rock&Off okupiti sjajne autore i izvođače, glazbene novinare i kritičare te zaljubljenike u glazbu na jednome mjestu. Šesto izdanje ove nagrade i kontinuitet koji smo stekli govore o važnosti i doprinosu rock&off sceni, a rastemo iz godine u godinu zajedno uz našeg partnera Iskon, s kojim zastupamo sve razvijeniju rock&off scenu u Hrvatskoj. Drago nam je da se nagrada isprofilirala među glazbenicima i novinarima te da je široj javnosti pokazala neka nova imena, kojima hrvatska glazbena scena obiluje - rekli su predstavnici Rock&Off nagrade.

U iščekivanju središnje dodjele nagrada Rock&Off organizatori su najavili nekoliko iznenađenja u Tvornici kulture u veljači sljedeće godine. Uskoro će biti objavljeni noviteti koje su organizatori pripremili. Sve novosti i aktualnosti nagrade pratite na službenoj web-stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici. Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana