Regija
OPĆINSKO VIJEĆE MAGADENOVAC

Božićnice 60 eura, porezi kao dosad
Objavljeno 29. studenog, 2023.
MAGADENOVACMagadenovačko Općinsko vijeće jednoglasno je prihvatilo drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna. Iznos se nije mijenjao i ostao je na 3.189.967 eura. Međutim, unutar nastalih promjena u poslovanju Općine Magadenovac tijekom prve polovine godine, utvrđena je potreba za korekcijom unutar pojedinih stavki prihoda i rashoda do kraja proračunske godine.

Najveće izmjene tiču se područja građenja komunalne infrastrukture, predškolskog obrazovanja, socijalne skrbi i sporta. Najznačajnije promjene na prihodovnoj strani odnose se na povećanje prihoda od poreza te smanjenje sredstava pomoći iz državnog i županijskog proračuna te EU fondova.

- Na strani prihoda smanjena su sredstva za one projekte koji se neće ostvariti. Što se tiče rashodovne strane, stavka za nabavu namještaja i opreme za dom u Magadenovcu povećena je za 25.000 eura, za održavanje rasvjete za 10.000 eura, dok je stavka dezinfekcije i dezinsekcije povećana za 50.000 eura, a riječ je o sredstvima za borbu protiv komaraca. Za nabavu božićnih ukrasa i dekoracija planirano je 23.125 eura, a za rekonstrukciju ceste Kućanci - INA dodatnih 320.000 eura - rekla je računovodstvena referentica za knjigovodstvo i proračun Vera Katančić.

Osim izmjena i dopuna proračuna, prihvaćen je i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna. Prema izvještaju, prihodi su iznosili 1.001.399 eura, a rashodi 777.861 euro. Ostvaren je višak od 223.557 eura kojemu je pribrojen preneseni višak iz prethodne godine u iznosu 1.256.290 eura, tako da višak prihoda iznosi 1.379.828 eura. ‘‘Višak iz prethodne godine malo smo čuvali, nismo baš puno trošili u prvom polugodištu ove godine, tako da su rashodi manji‘‘, istaknula je računovodstvena referentica za knjigovodstvo i proračun Vera Katančić.

Na sjednici je donesena i odluka o isplati božićnice umirovljenicima i nezaposlenim osobama. Božićnica će se isplatiti u iznosu 60 eura. Također, utvrđene su porezne stope godišnjeg poreza nas dohodak, a koje, kako je rekla pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Biljana Jakić Mihajlović, za mještane nemaju promjene. Niža stopa iznosi 20 posto, a viša 30 posto.

Općinsko vijeće je donijelo i odluku o osnivanju Savjeta mladih Općine Magadenovac. Odlukom je predviđeno da članovi Savjeta mladih za sudjelovanje na sjednicama imaju pravo na naknadu od 20 eura mjesečno. S. Fridl
Prema izvještaju o polugodišnjem proračunu, prihodi su iznosili 1.001.399 eura, a rashodi 777.861 euro

Možda ste propustili...

ZA KVALITETNIJI ŽIVOT OSOBA S INVALIDITETOM

Općine će “Zvjezdicama” plaćati socijalnog radnika

OBILAZI 13 OPĆINA I 25 NASELJA

Bibilokombi stigao i u Općinu Crnac

U GDCK VIROVITICA

Otvorena je Banka hrane

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana