Regija
POVUČEN REBALANS SLATINSKOG PRORAČUNA

Svi će klubovi raditi na novom rebalansu
Objavljeno 28. studenog, 2023.
SLATINA - Nakon što 13. sjednica Gradskog vijeća Slatine u tri navrata nije završena, u ponedjeljak, 27. studenoga, u četvrtom pokušaju napokon je privedena kraju.

U prethodnim nastavcima saslušana je informacija gradonačelnika o njegovu radu i djelovanju gradske uprave u prvoj polovini godine, odgovoreno je na pitanja vijećnika koalicije HDZ-HSLS na aktualnom satu, pisanim putem odgovoreno je pitanja ostalih klubova vijećnika i odrađene su dvije točke dnevnog reda o razrješenju ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice i imenovanju obnašatelja dužnosti ravnatelja te ustanove.

Jednoglasno ili većinom glasova usvojena su izvješća o radu u 2022. godini Zajednice športskih udruga, Dječjeg vrtića Suncokret i tvrtke Komrad, te Plan upravljanja nekretninama i Odluka o odabiru pravne osobe s kojom će se zaključiti ugovor o skloništu za životinje. Vijećnici su razmotrili izvješće o proračunskom nadzoru u Gradu i od obnašatelja dužnosti gradonačelnika Ilije Nikolića doznali da se intenzivno radi na otklanjanju svih utvrđenih nedostataka, pa i na raskidu za Grad nepovoljnog ugovora sklopljenog između članova Uprave RI Petrola iz Rijeke Joze Kalema i direktora tvrtke Slatina plus Krunoslava Šaraboka.

Žustra rasprava vodila se o izvješćima komunalne tvrtke Slatina kom i društva Slatina plus, koja nisu usvojena zbog nekoliko odluka Gradskog vijeća koje nisu provedene (cijena i način formiranja cijene odvoza komunalnog otpada, parkiranje) te zbog sklapanja štetnih ugovora i prekoračenja ovlasti, utvrđenih proračunskim nadzorom. Nije prihvaćen ni prijedlog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, koji je ostvaren sa samo 23 posto. Dogovoren je drukčiji način rada, odnosno da predsjednici klubova vijećnika na međustranačkom sastanku razmotre raščlanjeni rebalans proračuna i daju svoje prijedloge kako bi proračun bez primjedaba bio usvojen na Vijeću.

U skladu s tim, obnašatelj dužnosti gradonačelnika Ilija Nikolić povukao je iz dnevnog reda sjednice izmjene prijedloga programa održavanja i građenja komunalne infrastrukture, korištenja sredstava naknade za ozakonjenje izgrađenih zgrada, od prodaje, zakupa i koncesije poljoprivrednog zemljišta, izmjene programa javnih potreba iz područja društvenih djelatnosti te prijedlog rebalansa proračuna za 2023. godinu. P.Ž.
Možda ste propustili...

NA TRODNEVNIM AKTIVNOSTIMA 21 OSNOVAC IZ BELOG MANASTIRA I OSIJEKA

Za RZC Panonske Hrvatske liste čekanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠE POSJETA I SADRŽAJA, VEĆI PRIHODI

Vukovarski vodotoranj je
obišlo 327.218 posjetitelja

2

STABILNIJA ISPORUKA I MANJI GUBICI

Naselje Šećerna dobiva novu vodovodnu mrežu

3

DONACIJA TIROLSKIH VATROGASACA

JVP Našice dobio vatrogasno vozilo