Osijek
HRVATSKA LUTRIJA U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE

Umirovljenici zaigrali Bingo i Sretno kolo, dijelile se i nagrade
Objavljeno 29. studenog, 2023.
Hrvatska lutrija prigodno je darivala Dom za starije i nemoćne s 5000 eura

U Hrvatskoj lutriji odlučili su obilježiti 50. obljetnicu svoga rada brojnim društveno odgovornim aktivnostima, a posjeti domovima umirovljenika jedna su od njih. U veselom druženju uz izvlačenje Bingo Tombole i prigodne nagrade, tako razveseljavaju korisnike domova diljem Hrvatske, a oni koji su jučer imali prigodu na ovaj način okušati sreću, bili su korisnici osječkog Doma za starije i nemoćne.Na Drinskoj se tako uz posebno svečano okruženje, ali i raspoloženje, zaigrao Bingo Tombola i Sretno kolo za korisnike doma. Cijelo okruženje je bilo kao na TV setu, s bingo kulisama, bubnjem, voditeljicama... Napetost se i ovdje mogla osjetiti u zraku. Najviše sreće među osječkim umirovljnicima ovom je prigodom, a na njezino iznenađenje, imala Branislava Festetić koja je osvojila i glavnu nagradu.


- Nikada za života, osim plaće koju sam zaradila, nisam ništa dobila, pa mi ovo još uvijek izgleda nestvarno. U Bingu sam prvo pogodila mali bingo, a onda i veliki, tako da sam ukupno dobila dva čeka. Ni samoj mi nije jasno kako me je tako išlo - ekskluzivno za Glas Slavonije izvijestila je najsretnija dobitnica. Ali onda i otkrila mogući uzrok sretne kobi - sutra (30. studenoga) joj je naime rođendan!

No uz prigodne nagrade za sretne dobitnike Hrvatska lutrija u ovoj prigodi svakom domu dodijelit će i iznos od 5000 eura za potrebe doma, pa tako ni osječki dom nije bio iznimka. Iz ruku Zorana Mlinarevića, regionalnog direktora Hrvatske lutrije, prigodni ček je preuzeo Vjekoslav Ćurić, ravnatelj osječkog Doma.

Uz njih dvojicu ovoj prigodi je nazočila i Sarafina Zelić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje.

Hrvatska lutrija, naime, prvotno se obratila županijama kao osnivačima domova, kako bi ih oni uputili u koje će domove doći. U Osječko-baranjskoj županiji su se odlučili za ovaj osječki, najveći je (i najstariji), od tri županijska, pa stoga i s najviše potreba.

- Zahvalio sam na ovom prijedlogu, sada bivšem županu Ivanu Anušiću. Nagradu, odnosno donaciju koju smo dobili utrošit ćemo na načina, da svi korisnici međusobno dogovore što da kupimo kako bi to bila trajna uspomena na ovaj događaj - izvjestio je Ćurić.


No ova društvena aktivnosti nije i neće ostati samo na ovome, naime u osječkom Domu na Drinskoj redovito u sklopu brojnih animacijsko-društvenih aktivnosti organiziraju igranje Binga, koje je, ne treba to posebno obrazlagati, postalo vrlo omiljena i popularna aktivnost. Sigurni smo kako će od sada biti još popularnija i iščekivanija. Sreće nikad dosta...

Dario Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike