Sport
SLAVONCIMA VIŠE NITKO NE VOLI IZIĆI NA MEGDAN

Antonio Krajinović: Profi borbe? Ima ponuda, ali sve u svoje vrijeme
Objavljeno 29. studenog, 2023.

Vezani članci

SLAVONCIMA VIŠE NITKO NE VOLI IZIĆI NA MEGDAN

Borna Bilandžić: Teže mi je gledati brata u ringu nego se boriti

SLAVONCIMA VIŠE NITKO NE VOLI IZIĆI NA MEGDAN

Andrej Kedveš: Baš uživam biti dio ove ekipe i reprezentacije

Pravi roller coaster emocija doživljava Antonio Krajinović nakon što je osvojio naslov svjetskog kickboxing prvaka u disciplini K1 u kategoriji do 75 kilograma.Golemo je iznenađenje priredio osječki borac, član Svetog Duha, jer uoči prošlotjednog SP-a u Portugalu nije uopće bio svrstan među nositelje, pa se do zlata morao potući u pet borbi. Redom su padali Brazilac, Turčin, Austrijanac i Amerikanac, a u finalu je bio bolji od ukrajinskog borca, nakon čega se srušio na pod i nekoliko sekundi kao u knock downu ležao u ringu.

- Iskreno, emocije su me sustigle. Bio sam i preumoran da ostanem na nogama. Znao sam da je meč izjednačen, nisam bio uopće siguran tko je pobijedio. Na kraju, odnio sam pobjedu za bod, pa je to bila kombinacija umora i emocija.

Emotivno je bilo i u nedjelju navečer na dočeku u Radićevoj ulici u klupskim prostorijama, gdje se i kovalo zlato.

- Cijelo vrijeme me emocije sustižu u valovima. Malo sve analiziram hladne glave, onda se sjetim SP-a i suze krenu. Svi bolovi prođu. Hvala i treneru što je organizirao lijep doček. Puno se ljudi okupilo, šteta što je hladno, pa nismo mogli biti vani. Nikada se nisam bolje osjećao. Sve sam zaboravio, i bolove i pet teških borbi.

U kojima je pobijedio suparnike s tri kontinenta.

- Prvi meč bio je protiv Brazilca, nakon njega Turčin, dosta tvrd meč, treći meč bio je za medalju i do nje sam jako brzo stigao jer sam protivnika iz Austrije svladao nakon dvadesetak sekundi, što je bio najbrži nokaut. Amerikanac je u polufinalu bio tvrd suparnik, po udarcima čak jači nego Ukrajinac, koji je ipak najkvalitetniji borac. To je meč koji je mogao otići na obje strane. I da je on pobijedio, ne bi bilo nezasluženo, ali, hvala Bogu, pripao je meni.

Jednom je Krajina, kako ga zovu u klubu, rekao da će se boriti do tridesete. Kako sada razmišlja?

- To je sigurno, a dalje ćemo vidjeti. Nema smisla sada da se ostavim toga. Već je bilo ponuda za neke profesionalne borbe. Polako ćemo graditi. Ako prilika bude prava, idem u profesionalce, ali još uvijek mi je nekako prioritet osvajati medalje u ovom amaterskom kickboxingu. Relativno sam kasno krenuo s tim. Bilo je očekivano da u ovoj fazi života ostvarim slične uspjehe, ali glede profesionalne karijere mislim da sam sve trebao početi ranije. Nije da se neće dogoditi, tko zna, ali uvijek mi je prvo mjesto bila škola, sada posao, to mi je egzistencija, a ovo radim iz ljubavi.

Antonio je inženjer elektrotehnike. Djelatnik je HEP-a.

- S godišnjim nikad nisam imao problema. Ostavljam ih za natjecanja. Posao je od sedam do tri, rutina, prilagodim svoj raspored, odradim trening i prije posla, probudim se u pet, pa još navečer. Sve se stigne - zaključio je Krajinović.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

SVLADALI TALIJANSKU KOMBINACIJU SIMONEA BOLELLIJA I ANDREU VAVASSORIJA

Roland Garros: Mate Pavić i Marcelo Arevalo pobjednici