Novosti
U POTNJANIMA POKRAJ ĐAKOVA

Seljaci nastavili blokadu ceste Đakovo - Našice
Objavljeno 28. studenog, 2023.

POTNJANI – Ostavivši oko 40 traktora preko noći na državnoj cesti Đakovo – Našice, na ulazu u Potnjane, a kojima su promet na tom pravcu blokirali jučer ujutro, svinjogojci s područja Đakovštine nastavili su prosvjedovati na tom punktu i danas. 

-Pratimo današnju situaciju vezanu za to hoće li se predstavnici Ministarstva poljoprivrede odazvati na podnevni razgovor i kako potom odluče Stožer i naš Sindikat – tako ćemo postupiti, kaže organizator prosvjeda na potnjanskom punktu Ivica Backo, svinjogojac iz tog sela, član Stožera za obranu hrvatskog sela i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi SLB. 

Uz zahtjev za svinjokolju svojih, zdravih svinja, zahtjevi prosvjednika odnose se i na kategorizaciju uzgojnih objekata. -Nismo protiv nje, ali ne da se ona mora obaviti 'preko koljena' zbog čega se narod opire, nego da se ona provodi na postupan način, uz sufinanciranje troškova, kaže Backo.

Ovisno o ishodu poziva na sastanak predstavnicima resornog ministarstva, ovisi i hoće li Stožer radikalizirati prosvjedne aktivnosti na terenu, pa i organizator prosvjednog punkta u Potnjanima Ivica Backo kaže da bi ta radikalizacija mogla otvoriti nove prosvjedne točke U Baranji, kod Donjeg Miholjca ili Valpova, pa i na ličkom području. S.Župan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana