Novosti
NAKON NAJAVE ŠTRAJKA RADNIKA ZRAKOPLOVNO-TEHNIČKOG CENTRA

Anušić: Nećemo dopustiti nespremnost za požare
Objavljeno 27. studenog, 2023.
Ministar obrane Ivan Anušić izjavio je da, unatoč najave štrajka radnika Zrakoplovno-tehničkog centra (ZTC), neće dopustiti da taj centar bude nespreman za požarnu sezonu.

Nakon poruke Samostalnog sindikata radnika u zrakoplovstvu da su zbog loših uvjeta rada u ZTC-u spremni na štrajk, Anušić je najavio da će uskoro posjetiti Centar i dogovoriti "sve što bi trebalo spriječiti nespremnost ZTC-a za pripremu kanadera i svih zrakoplova potrebnih u požarnoj sezoni". "Radnici u ovom trenutku iskazuju nezadovoljstvo, no vrlo brzo ćemo imati konkretna rješenja. Sve ćemo napraviti da se ne ponovi situacija od prije dvije-tri godine, kada kanaderi nisu bili potpuno spremni, a požarna sezona je već bila započela", kaže.

Najavio je da će se ubrzo znati više i o rokovima izvršenja ugovora sklopljenog s MORH-om 2014., koji je od Brodosplita Tomislava Debeljaka naručio izradu obalnih ophodnih broda. Anušić kaže da se radi o kompleksnoj situaciji jer su ugovori potpisani prije gotovo deset godina, tako da "ne bi upirao prstom ni u koga od svojih prethodnika". "U utorak smo na sastanku u Splitu, nakon toga ćemo znati puno više o rokovima i imati podrobnije informacije. Još 2014. godine potpisani su ugovori, 2018. su trebale biti isporuke svih obalnih ophodnih brodova. Sada je 2023., a brodova nema", ističe.

Svinjogojcima koji prosvjeduju poručio je da im Vlada želi pomoći. "Ucjene i isključivosti u ovoj situaciji nema i na takav način se ne može pregovarati s Vladom. Moramo sjesti svi za stol i razgovarati bez ikakvih ucjena. Nadam se da ćemo doći do zajedničkog rješenja i da će se ljudi vratiti kućama", rekao je Anušić, dodavši kako svi moraju biti svjesni opasnosti svinjske kuge i onoga što je učinila fondu svinjogojstva ne samo u Hrvatskoj već diljem zemalja EU-a.H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana