Novosti
GREEN MATRIX SUMMIT U GOSPODARSKOM CENTRU

Na jednom mjestu umreženost i komunikacija svih sektora
Objavljeno 28. studenog, 2023.
Od otvorenja GC-a u travnju ove godine to će biti 21. manifestacija, što pokazuje veliku potrebu za ovakvim objektom

Osječko-baranjska županija i Gospodarski centar Osječko-baranjske županije d.o.o. 14. i 15. prosinca organiziraju međunarodni Green Matrix Summit (GMS) posvećen Europskoj godini vještina potrebnih za zelenu i digitalnu tranziciju i transformaciju gospodarstva te podizanje razine svijesti o borbi s klimatskim promjenama i značenju European Green Deal za dobrobit i zdravlje građana i budućih generacija.Taj iznimno važan događaj za Osijek i Osječko-baranjsku županiju u ponedjeljak je u Gospodarskom centru OBŽ-a na konferenciji za novinare najavio Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana, izrazivši zadovoljstvo što će Osječko-baranjska županija u jednom tako velebnom zdanju u dva dana ugostiti niz relevantnih stručnjaka koji će svoja znanja i vještine prenijeti svima nama koji živimo ili bismo trebali živjeti u skladu sa svim promjenama.

- Svjedoci smo klimatskih, zdravstvenih, ali i svih drugih promjena i u skladu s tim trebalo bi poduzeti nekakve korake i na neki način početi drukčije razmišljati. Sve odgovore na naša pitanja dat će nam stručnjaci tijekom dva dana održavanja summita u Gospodarskom centru - najavio je Lukić.

Podsjetio je da će od otvorenja Gospodarskog centra u travnju ove godine to biti 21. manifestacija, što pokazuje veliku potrebu za jednim takvim objektom.

Saborska zastupnica Nataša Tramišak, zamjenica tajnika Županije i koordinatorica za Gospodarski centar Osječko-baranjske županije, podsjetila je da je vrijeme zelene i digitalne tranzicije i transformacije, industrijske tranzicija Europe, svijeta, pa tako i Hrvatske, već započelo te da grad Osijek i OBŽ trebaju pronaći svoje mjesto.

- Organizacijom ovakvog događaja pokazujemo da itekako pratimo trendove i promjene, idemo ukorak s njima i možemo podići razinu gospodarstva na novu dimenziju. Na jednom mjestu imat ćemo i umreženost i komunikaciju sva tri važna sektora u društvu - javnog, znanstvenog i gospodarskog. Svi zajedno moraju nositi ovu važnu promjenu, biti predvodnici budućih inovacija, budućih radnih mjesta i poslova koji će se otvarati u OBŽ-u. Pozicioniramo se na jednu kartu svih budućih izazova koji će se događati u tranziciji - kazala je Tramišak.

Upozorila je još i na činjenicu da je do kraja desetljeća Hrvatskoj na raspolaganju 25 milijardi eura i da trebamo posegnuti upravo za tim sredstvima kako bi se još više ubrzala naša gospodarska aktivnost.

Direktorica Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije d.o.o. Ivana Rešetar najavila je da će se na više tematskih pozornica održavati prezentacije, dok će 8 moderatora voditi 13 zanimljivih panela praćenih umrežavanjem više od 50 panelista, tehnoloških stručnjaka i lidera koji će zaokružiti aktivnosti pokrenute na obrazovnoj, znanstvenoj i gospodarskoj razini u promociji razvoja novih vještina koje prate razvoj novih tehnologija.

Tomislav Prusina
GMS NAMIJENJEN SVIMA, ULAZ BESPLATAN
Direktorica Gospodarskog centra OBŽ-a Ivana Rešetar poručila je da je GMS namijenjen svima, a prvenstveno mladima, poduzetnicima, studentima, inovatorima, liderima i kreatorima razvojnih politika.

Ulaz na GMS je besplatan, a ulaznice se mogu nabavite preko web stranice Entria.hr https://www.entrio.hr/en/event/green-matrix-summit-15095

Možda ste propustili...

NEZADOVOLJNICI U MINISTARSTVU

Sindikati ne žele niži koeficijent od 2,15

PROSVJEDI I NEZADOVOLJSTVO POLJOPRIVREDNIKA NE JENJAVAJU

Ministri traže brza rješenja za krizu u europskoj poljoprivredi

ŠTO JE POTREBNO ZA DIGITALNU TRANSFORMACIJU

Hrvatska do 2030. godine mora imati 100 tisuća ICT stručnjaka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIVREMENI HELIDROM JE SPREMAN

Helikopter hitne medicinske pomoći uzlijetat će iz Osijeka

2

TURISTIČKA SEZONA NEĆE USPJETI BEZ UVOZA RADNE SNAGE

Jadranu je potrebno čak 70 tisuća sezonaca, stižu i radnici iz Meksika

3

FENTANIL ZABRINJAVA EUROPU

Sve veći strah od širenja
i posljedica zombi-droge