Osijek
NAKON ZATVARANJA RASKRIŽJA KOD GISKO-A

Vozači, pratite prometne znakove
Objavljeno 28. studenog, 2023.
I u ponedjeljak su se oglasili iz Gradskog prijevoza putnika zbog zatvaranja za sav promet frekventnog raskrižja Radićeva, Kapucinska, Europske avenije i Henglova te dodatnog pojašnjenja vozačima. Naime, zbog proširenja zone zahvata radova na demontaži postojećeg i izgradnji novog kolosiječnog sustava na križanju kod GISKO-a od ponedjeljka do 30. siječnja iduće godine obustaviti će se sav promet te će se vozila preusmjeriti na obilazne pravce, prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa.

Svi vozači koji žele prema Višnjevcu, a nalaze se na Europskoj aveniji, imaju dva izbora. Prvi je da skrenu desno u Stepinčevu, a potom lijevo na Šetalište Franje Šepera (koja mijenja smjer) te u Preradovićevu pa Šamačku i dalje u Strossmayerovu. Drugi je izbor da kod zgrade pošte iz Europske avenije skrenu lijevo u Stepinčevu, a potom u Vukovarsku odnosno Gundulićevu.

Nova je (privremena) regulacija prometa i na potezu Lučki prilaz – Kapucinska – Jägerova. U smjeru istoka to je Lučki prilaz – lijevo Kapucinska ulica – desno Jägerova – lijevo Adamovićeva ulica, a u suprotnom smjeru Ulica Hrvatske Republike – lijevo Jägerova – desno Adamovićeva ili ravno prema Kapucinskoj i Lučkom prilazu. Jägerova ulica postaje dvosmjerna u dijelu od Kapucinske do Adamovićeve.

Inače, riječ je o nastavku radova u sklopu projekta modernizacije tramvajskog prometa vrijednog 35 milijuna eura, kojim se obnavlja 9,5 km tramvajske mreže, 23 stajališta, deset kilometara kontaktne mreže te 7,5 km podzemne mreže, što je preduvjet za dolazak novih niskopodnih tramvaja. M.Bugarić
Možda ste propustili...

SUVENIR OPĆINE BILJE JE “PUN TRBUH”

U godinu optimistično, s puno stranaca, bez napornih komaraca

AKADEMIJA ZA CJELOVITI RAZVOJ DJETETA

ISKRA: Novi ciklus seminara i radionica

STATISTIKA POKAZUJE POZITIVNE TRENDOVE

Zaposlenost u Osijeku raste, kao i gospodarske aktivnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana