Osijek
IZLOŽBA SLIKA, PRIREDBA, GINKO I ROĐENDANSKA TORTA

OŠ Vijenac obilježava 60 godina uspješnog rada
Objavljeno 28. studenog, 2023.
Jučer je otvorena retrospektivna izložba učeničkih likovnih radova u KC-u

Ove godine Osnovna škola Vijenac obilježava 60 godina od početka svoga rada, a bilo je to 27. studenoga 1963. godine, kada je današnje naselje Vijenac Ivana Meštrovića tek počelo dobivati svoj oblik. Prva generacija učenika prvoga razreda danas ima 68 godina i većina je u zasluženoj mirovini, a školu danas, između ostalih, polaze i njihovi unuci.- Te, 1963. godine u školu je upisano 873 učenika, a danas imamo 211 učenika, dakle četvrtinu od početnoga broja. Škola se obnavlja, napreduje i postiže nove rezultate s novim učenicima, učiteljima i svim ostalim zaposlenicima - kaže ravnateljica Vesna Vrbošić.

Nakon stanke od tri pandemijske godine ove su godine osmislili raznovrsne aktivnosti i obilježavat će ju tijekom cijele školske godine. Središnji program s temom "Vijenac u srcu" događa se u vrijeme kada škola slavi rođendan, od 27. studenoga do 1. prosinca.

Jučer je u Kulturnom centru Osijek otvorena retrospektivna izložba likovnih radova učenika. "Likovni su to radovi nastali unatrag 40 godina koji su sačuvani u arhivu škole, a predstavljaju raznovrsne teme koje su obrađivane u prigodama obilježavanja dana škole. Izložit ćemo i pozivnice koje su izrađene za Dan škole. Treba istaknuti i likovne radove nastale u projektu međunarodne suradnje naše škole i Hrvatske škole iz Pečuha koji predstavljaju gradove prijatelje. Dronom smo snimili fotografije gdje sudjeluju svi učenici i svi zaposlenici škole, a predstavlja temu "Vijenac u srcu", koje su digitalno projicirane kao i fotografije razrednih odjela jubilarne, 60. godine", objašnjava ravnateljica Vrbošić. U glazbenom dijelu programa nastupile su Marta Pećar i Ana Krolo, učenice OŠ Vijenac koje pohađaju Glazbenu školu Franje Kuhača.

Danas, s početkom u 18 sati, u Domu Hrvatske vojske održat će se svečani program koji su pripremili učenici sa svojim učiteljima. Bit će tu raznovrsnih točaka, pjesme, plesa, glume, ritmova, pokreta, zajedničkih točaka, koje će izvoditi učenici svojoj školi za 60. rođendan.

- U srijedu, 29. studenoga, u 10 sati, "primit" ćemo ispred škole stablo ginka u školsku ekipu kako bi ono obilježilo sljedeće razdoblje rada škole. Ginko daje snagu mozgu i pamćenju, pa smo time željeli poslati poruku da je naša škola velika škola uspjeha za sve koji ju polaze. Učenici prvoga razreda, dakle 60. generacija škole, plesom će pokazati dobrodošlicu stablu u našem školskom dvorištu. Učenici osmoga razreda istražili su karakteristike stabla gonko, pripremili informacije u obliku QR koda te će ih predstaviti ostalim učenicima. S obzirom na to da su učenici izrazili želju da imaju veliku tortu za 60. rođendan škole, pripremili smo im i tortu - opisuje program ravnateljica Vrbošić.

U 17 sati istoga dana očekuje se dolazak umirovljenih djelatnika škole, a predviđeno je druženje u opuštenom ozračju u prostoru škole sadašnjih i bivših zaposlenika. Riječ je o lijepoj tradiciji koju ova škola njeguje već godinama.

U petak, 1. prosinca, učenici tradicionalno sudjeluju u Lampionijadi za Dan grada Osijeka, a izložba će biti otvorena u Kulturnom centru Osijek. Programom obilježavanja Dana škole OŠ Vijenac ujedno čestita rođendan svom gradu Osijeku.

Vesna Latinović
Možda ste propustili...

RADIONICE ZA OSNOVCE U DOMU TEHNIKE

Ferije sa STEM predznakom

USPJEH ŠAHOVSKOG KLUBA FERIT OSIJEK

Izborili se za završnicu državnog Kup natjecanja

STATISTIKA POKAZUJE POZITIVNE TRENDOVE

Zaposlenost u Osijeku raste, kao i gospodarske aktivnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRED KBC-OM POSTAVLJENA PRVA OD PET KOMUNIKACIJSKIH PLOČA

Olakšana komunikacija djeci s
govorno-jezičnim poteškoćama

2

LARVICIDNI TRETMANI

Grad Osijek u borbu protiv komaraca opet zajedno sa susjedima

3

POGLED KROZ KLJUČANICU: DAN ZA SREDNJOŠKOLCE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Studiranje nije samo polaganje ispita nego i brojne aktivnosti u udrugama