Regija
DOBRA VIJEST ZA VINKOVAČKE UMIROVLJENIKE

Božićnica veća nego lani - 40 i 60 eura
Objavljeno 28. studenog, 2023.
VINKOVCII ove će godine vinkovački umirovljenici dobiti božićnicu, podignuti su cenzus i iznosi u odnosu na prošlu godinu kako bi što više umirovljenika dobilo veće božićnice, a već sljedeći tjedan kreću isplate, rečeno je na sjednici Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca. Nakon dodjele uskrsnica, koje je preuzelo oko 2900 umirovljenika, u gradskoj upravi očekuju da će božićnice podignuti oko 3500 umirovljenika.

Gradonačelnik Ivan Bosančić objasnio je kako su ovoga puta umirovljenici razvrstani u dva razreda tako da će oni s mirovinom do 340 eura dobiti božićnicu od 60 eura, dok će oni s mirovinom od 340 do 450 eura dobiti 40 eura.

- Iz godine u godinu nastojimo osigurati da naši umirovljenici imaju i božićnice i uskrsnice, ali da konstantno podižemo i cenzuse i iznose kako bi što veći broj ljudi dobio ove jednokratne potpore i kako bi one bile što veće. Ovo je jedan skroman znak pažnje kojim želimo našim starijim sugrađanima uljepšati blagdane kako bi u što radosnijem raspoloženju dočekali Božić - rekao je gradonačelnik.

Uvećanu božićnicu od 40 eura, 13 eura više nego lani, ove će godine dobiti i korisnici prava na osobnu invalidninu, kojih je prema popisu Hrvatskog zavoda za socijalni rad 399. Kada je riječ o prošlogodišnjim iznosima božićnica umirovljenika, podsjetimo da su oni s mirovinama do 133 eura dobili božićnicu od 53 eura, oni od 200 eura mirovine dobili su 40 eura, dok su 27 eura božićnice dobili umirovljenici s mirovinama iznad 333 eura.

Predsjednik Odbora Marinko Lukenda istaknuo je kako umirovljenicima svaki euro dobro dođe, a dobrodošle su i mjere Vlade, koja je u nekoliko navrata isplaćivala potpore umirovljenicima.

- Pratimo kretanje inflacije i u dogovoru s gradonačelnikom nastojimo konstantno povećavati davanja za ovu svrhu. Vjerujem kako ćemo i za sljedeću godinu, ako se pojavi prilika, pronaći način kako povećati iznose uskrsnica i božićnica – rekao je Lukenda.

Umirovljenici čije prezimena počinju slovima od A do L božićnicu mogu preuzeti već u srijedu, 6. studenoga, na blagajni u gradskoj upravi od 8 do 15 sati, a od LJ do Ž u četvrtak. M.F.
Možda ste propustili...

NA TRODNEVNIM AKTIVNOSTIMA 21 OSNOVAC IZ BELOG MANASTIRA I OSIJEKA

Za RZC Panonske Hrvatske liste čekanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana