Regija
VSŽ OSIGURAO DODATNIH 130.000 EURA ZA PODUZETNIKE

Razvoj mikro i malog poduzetništva ključni dio izlaska iz gospodarske krize
Objavljeno 27. studenog, 2023.
VUKOVAR - Nakon što su u kolovozu dodijeljeni ugovori poduzetnicima u prvom krugu javnog poziva za dodjelu potpora za razvoj i unaprjeđenje poslovanja gospodarskih subjekata na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu, ukupne vrijednosti gotovo 200 tisuća eura, u Vukovaru su dodijeljeni ugovori i za one koji su potporu ostvarili u drugom krugu za koji je osigurano 130.465,73 eura. Potpora Županije iznosila je do 70 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja. Najmanji iznos sredstava po pojedinom programu/projektu je 700, a najveći 7000 eura.

- Ciljana su skupina gospodarstvenici, mikro i mali poduzetnici, izuzev onih koji se bave poljoprivrednom djelatnosti, a dobivena sredstva moraju opravdati tijekom godine kako bi mogli sudjelovati na budućim natječajima i projektima. Vjerujemo kako će im ova pomoć koja pokriva mnoga područja rada biti iznimno korisna i da će utjecati na povećanje proizvodnje i broja zaposlenih - istaknuo je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, dodavši kako je razvoj mikro i malog poduzetništva ključni dio izlaska iz gospodarske krize u kojoj se nalazi VSŽ.

- Dobili smo potporu u iznosu od 3500 eura za kupnju građevinskih strojeva i alata koji su nam potrebni za uspješno poslovanje u sljedećoj godini. Sve što ne moramo sami financirati uvijek dobro dođe kao olakšanje za budžet firme - rekao je Josip Rakinac iz vukovarske tvrtke Dunav gradnja d. o. o. koja posluje dvije godine i ima 15 stalno zaposlenih radnika.

Potporu je dobila i vinkovačka tvrtka EL-TEL-FRIZ koja ima 34 zaposlenika. Novac će iskoristiti za kupnju tzv. nabijača zemlje, stroja koji koriste za završne radove iskopa pri uređenju staza.

- Potporom u iznosu od 2500 eura podmirit ćemo pola cijene novog stroja koji ćemo kupiti. Ovakve nam potpore olakšavaju poslovanje, sve je poskupjelo, pa čak i manja ulaganja moramo planirati mjesecima unaprijed - izjavio je vlasnik zajedničkog obrta za elektroinstalaterske i građevinske djelatnosti Josip Karačić. D. Korpoš
POTPORU DOBILA 53 PRIJAVITELJA
Na drugi krug javnoga poziva pristigao je 151 zahtjev, od kojih je 139 pravovremenih i 108 administrativno ispravnih. Nakon postupka bodovanja 53 prijavitelja potpisala su ugovore o dodjeli potpore. Prihvatljive aktivnosti, odnosno troškovi, bili su: nabava novih alata, strojeva, postrojenja i opreme, mjernih i kontrolnih uređaja te instrumenata, izgradnja, dogradnja, adaptacija vlastitog poslovnog/proizvodnog prostora, nabava računalnih programa, troškovi licenciranja, izrada i nadogradnja web-stranica, istraživanje tržišta i slično.

Možda ste propustili...

GRADSKA KNJIŽNICA

Izložba Foto kluba Kadar SB

MINISTARSTVO OBRAZOVANJA ODOBRILO PROJEKT SŠ MARKA MARULIĆA

Slatinski srednjoškolci u cijelosti kreiraju svoj podcast Št@ ima?

VRATILI SE VELIKI GLODAVCI

Dabrovi naselili Duboku dolinu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana