Kultura
NA TURNEJI PREDSTAVLJAJU SVOJ NOVI AKROBATSKI SPEKTAKL “OVO”

Cirque du Soleil nastupa u Zagrebu
Objavljeno 26. studenog, 2023.
Proslavljena cirkusantska tvornica Cirque du Soleil u siječnju se vraća u Zagreb, gdje će nakon 130 gradova svijeta predstaviti svoj novi akrobatski spektakl “Ovo”. Predstava, koju je dosad pogledalo više od sedam milijuna ljudi, imat će čak pet izvedbi u Areni Zagreb od 25. do 28. siječnja, u organizaciji tvrtki NuCoast Concerts i Live Nation.

Ta 25. live produkcija Cirque du Soleila nastala je na 25. godišnjicu tvrtke, a premijerno je prikazana u Montrealu. Cijeli tim broji 100 ljudi iz 35 različitih zemalja, a na pozornici se pojavljuje njih 52. Radnja donosi priču o jednom danu u životu kukaca - sudjeluje mnogo vrsta insekata - cvrčci, skarabeji, leptiri, crveni mravi, buhe, krijesnica, vilin konjic, pauci, žohari, komarac, šumski kukci, kao i tri glavna lika - bubamara, muha i kornjaš.

- Ovo je uzbudljivi ulazak u šareni ekosustav koji vrvi životom kukaca koji rade, jedu, gmižu, lepršaju, igraju se, bore se i traže ljubav u konstantnoj bujici energije i kretanja. Kako nijedna priča nije potpuna bez ljubavi, ona se u OVO svijetu rađa na prvi pogled kada nestašan kukac stigne u ovu užurbanu zajednicu i fantastična bubamara zapne mu za oko - dodaje se.

Predstava započinje ogromnim jajetom na napuhavanje na pozornici koje je široko 8.5 metara i visoko 6 metara. Kao i u prirodi ništa nije pravilnih oblika, pa su svi elementi u predstavi nepravilni i zakrivljeni, baš kao i trampolin koji je svojim oblikom dodatni izazov za izvođače. Atraktivni zakrivljeni zid ogromna je projekcijska površina koja se koristiti u cijeloj predstavi, visoka 9 i široka gotovo 20 metara. Organizatori ističu kako je samo za projekciju minijaturne šume, snimanje trajalo više od 40 dana, a bilo je potrebno 23 kamiona i drugih 700 vozila za putovanje od grada do grada, kako bi se dopremila cijela produkcija. Za postavljanje predstave potrebno je oko 12 sati te oko tri do četiri sata da se sruši. Koristi se preko 100 pokretnih svjetala i više od 100 zvučnika. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREMIJERA 8. OŽUJKA

Kultna drama “Maratonci trče počasni krug” u osječkom HNK

2

MDC: POSJEĆENOST HRVATSKIH MUZEJA JE PORASLA

Odlični rezultati i u Vukovaru

3

"HRVATSKI ISELJENIČKI ZBORNIK 2024."

Suvremeno kulturno i umjetničko stvaralaštvo hrvatske dijaspore