Ekonomija
DRUGU GODINU ZAREDOM NA DELOITTEOVOJ PRESTIŽNOJ LJESTVICI

Devot najbrže rastuća hrvatska tvrtka i četvrta u srednjoj Europi
Objavljeno 25. studenog, 2023.

Deloitte je objavio svoju prestižnu ljestvicu CE Technology Fast 50 kojom rangira najbrže rastuće srednjoeuropske tehnološke tvrtke na temelju prosječnog ostvarenog rasta u razdoblju od protekle četiri godine. IT tvrtka Devōt iz Hrvatske zauzela je visoko 4. mjesto, s rastom od čak 3232 posto, što ju čini najbrže rastućom hrvatskom tvrtkom i najbolje rangiranom u kategoriji Software. Devōt je osnovan 2016. i primarno se bavi uslugama razvoja softvera te automatizacije procesa. Snažno je, kako ističu iz te tvrtke, usmjeren kvaliteti rada i isporuke, od kuda i ime tvrtke – od eng. riječi devotion (predanost). Kroz godine tvrtka je djelovala u različitim industrijama, od HealthTecha i travel industrije do FinTecha. Zbog pandemije stavili su fokus na razvoj softvera za HealthTech sustave, s posebnim naglaskom na digitalizaciju zdravstvenog sustava i telemedicinu, što uključuje izgradnju složenih informatičkih sustava koji digitaliziraju proces upravljanja zdravstvenom ustanovom, kao i osiguravanje kvalitetne zdravstvene skrbi bez fizičkog odlaska liječniku.


Osnivač tvrtke Devōt, Martin Morava, istaknuo je: "Zahvalni smo što smo i ove godine osvojili Deloitteovu nagradu. Tijekom proteklih godina naš tim neumorno je radio kako bismo postigli ono što danas imamo. Godina 2021. bila je važna, ali je 2022. nadmašila sva očekivanja, što nas je dovelo do ove nagrade. Naš fokus nije bio samo na rastu, već na osiguravanju stabilnosti, što se pokazalo izrazito važnim suočavajući se s izazovima s kojima se IT sektor susreo ove godine. Od našeg službenog početka 2016. godine, naglasak je bio na visokoj kvaliteti rada i pouzdanosti isporuke. Ta posvećenost rezultirala je dugoročnim i stabilnim partnerstvima s mnogim klijentima na međunarodnom tržištu. Kao što nam je potvrdila kriza u IT sektoru ove godine, budućnost je nepredvidljiva, ali ono što možemo reći je da će Devōt nastaviti graditi čvrste temelje za naše poslovanje kako bismo bili otporni na neizvjesnosti koje se pojavljuju u ovoj industriji."


Ovo ugledno regionalno natjecanje tvrtki iz tehnološkog sektora održano je 24. godinu zaredom, a za ovogodišnju rang-listu top 50 pristiglo je gotovo 400 prijava iz 16 zemalja. S pet plasiranih tvrtki Hrvatska je treća najuspješnija država na tom popisu – iza Poljske i Češke, od kojih svaka ima po 18 plasiranih tvrtki. Osim priznanja za najbrže rastuće kompanije, objavljeni su i rezultati za kategoriju "Tvrtke u usponu", u kojoj se nalazi i jedna tvrtka iz Hrvatske, a još tri domaće tvrtke posebno su predstavljene u kategoriji "Zvijezde pozitivnog utjecaja".


Devōt je hrvatska softverska tvrtka s uredima u Zagrebu i Osijeku. Krajem prošle godine Devōt je, također, bio rangiran kao jedna od najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi za 2022. prema Deloitteu. Z. Rupčić

Možda ste propustili...

UŠTEDA OD 125 MILIJUNA DO 175 MILIJUNA DOLARA GODIŠNJE

FedEx gasi 2000 radnih mjesta u Europi

KINA LANI UVEZLA SVINJETINU VRIJEDNU 6 MLRD. DOLARA

Kineske tvrtke zatražile istragu o uvozu svinjetine iz Europske unije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REZULTATI PODUZETNIKA OBŽ-A OBEĆAVAJU

Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima - rast i stabilnost

2

UŠTEDA OD 125 MILIJUNA DO 175 MILIJUNA DOLARA GODIŠNJE

FedEx gasi 2000 radnih mjesta u Europi

3

KINA LANI UVEZLA SVINJETINU VRIJEDNU 6 MLRD. DOLARA

Kineske tvrtke zatražile istragu o uvozu svinjetine iz Europske unije