Dome slatki dome
GRIJANJE U KUPAONICI

Grijaća tijela moraju se uklopiti u prostor
Objavljeno 23. studenog, 2023.
Popularni su, zbog praktične primjene i zanimljivoga dizajna, radijatori u obliku ljestvi, koji su idealni i za odlaganje ručnika

Uređivanje i opremanje kupaonice izazovan je zadatak zbog usklađivanja potreba i želja te odabira dizajna keramičkih pločica, kupaoničkih elemenata, sanitarne opreme i galanterije, ali i grijaćih tijela, koja se svojim oblikom trebaju savršeno uklopiti u sve elemente kupaonice u funkcionalnom i dizajnerskom smislu.Grijaća tijela zauzimaju istaknutu poziciju u svijetu dizajna i ravnopravno prate najnovije trendove u opremanju kupaonica. Njihova primarna uloga – grijanje prostora, postaje gotovo sekundarna u odnosu prema oblikovnim zahtjevima, koji moraju popratiti moderno uređenje kupaonica. Upravo zbog toga radijatori postaju ukrasni detalji.


Usporedno s dizajnom razvila se i multifunkcionalnost, koja ih pretvara u praktične elemente, pa mogu poslužiti za odlaganje ručnika, ogrtača i sl. Oblici, boje i dimenzije ukrasnih radijatora koje nalazimo na tržištu zasigurno će zadovoljiti zahtjeve široke palete kupaca. Metalizirani, sjajni ili mat, kvadratični, zaobljeni ili zakošeni, visoki ili niski, uski ili široki, šareni ili jednobojni - naći će mjesto u kupaonicama različitih oblika i veličina. Osobito su popularni, zbog praktične primjene i zanimljivoga dizajna, radijatori u obliku ljestvi, koji će osim za grijanje prostora idealno poslužiti i za sušenje i odlaganje ručnika i odjeće. Radijatori u obliku ljestvi mogu biti postavljeni na različitim pozicijama kupaonice, ali ih je zbog multifunkcionalnosti preporučljivo postaviti na lako dostupna mjesta.

Ako želite kupaonicu bez vidljivog načina grijanja, odlučite se svakako za podno grijanje. Plohe zidova bit će potpuno slobodne za igru pločicama i sanitarnim elementima, a pod će biti topao i ugodan za stajanje. Podno grijanje ima svojih prednosti, a pogotovo kad se radi o manjim kupaonicama u koje je gotovo nemoguće smjestiti grijaća tijela. Osim toga, takav način grijanja potpuno oslobađa prostor za kreativna izražavanja i dizajnerske igre bez granica.

Tanja Kvorka
Mramorne ploče
Mramorne grijaće ploče dekorativan su element prostora, te su stoga preporučljive i za grijanje kupaonice. Vrste grijaćih mramornih ploča, kao i motivi na njima, mogu biti usklađene s vašim željama ili potrebama interijera, tj. kupaonice. Umjetnički ugođaj kupaonice ostvaren igrom boja i materijala podnih i zidnih obloga te ovom vrstom grijaćih tijela bit će dojmljiv i nadasve ugodan stanarima. Grijaće tijelo trebalo bi biti postavljeno ispod prozora, ako je on sastavni dio kupaonice, zbog pravilnog miješanja toplog i hladnog zraka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIZAJN: INSPIRACIJA ZA UREĐENJE

Oblici i boje za skladan dom

2

STANOVANJE: PANTONE BOJA 2024.

Nježna breskva za stvaranje ugodnog doma

3

SAVJET: ZDRAVO KUHANJE

Nije svejedno u kakvom posuđu pripremate hranu