Mozaik
KONCERT NA KOJEMU ĆE ZVIJEZDE PJEVATI NJEGOVE VELIKE HITOVE

“Tragom Olivera” i u Osijeku
Objavljeno 23. studenog, 2023.
Nastupaju Zorica Kondža, Jure Brkljača, Dupini, Tedi Spalato, Cambi, Petar Dragojević, Dino Petrić i dr.

Nakon niza rasprodanih koncerata "Tragom Olivera" u Varaždinu, Rijeci i Zadru (koji slijedi 2. prosinca), a sve u znak sjećanja i odavanja počasti glazbenom nasljeđu Olivera Dragojevića, kao posljednji u tom nizu očekuje nas još jedan koncert, i to u Osijeku.Spektakularna večer koja obećava nezaboravno putovanje uz najljepše Oliverove pjesme održat će se 17. veljače 2024. godine u dvorani Gradski vrt. Brojni poklonici i ljubitelji Oliverova lika i djela u Slavoniji tako će imati priliku proslaviti zajedno neizbrisivi doprinos ovog legendarnog umjetnika i uživati u nezaboravnim melodijama. Organizator koncerta je tvrtka "Moj koncert" iz Zagreba.

Koncert "Tragom Olivera" obećava večer punu ljubavi, glazbe i sjećanja kroz jedinstvenu interpretaciju brojnih glazbenika koji će stati na pozornicu, a tu su svakako pjevačka diva Zorica Kondža, Jure Brkljača, Dupini, Tedi Spalato, Cambi, Petar Dragojević, Dino Petrić i mnogi drugi. Od balada do ritmičnih pjesama spomenuti glazbenici, svojim izvedbama oživit će nezaboravne trenutke najvećih Oliverovih hitova.

- Glavni je cilj ove cijele priče odati počast Oliveru, koji je prije svega bio naš prijatelj, ali i prijatelj svih ljudi koji su pjevali njegove pjesme, te vratiti legendarnu grupu Dupini na glazbenu scenu i koncertnu kartu, ne samo Hrvatske nego i cijele regije i inozemstva; drugim riječima, svuda gdje se pjevaju i slave Oliverove pjesme. Želimo očuvati predivno glazbeno nasljeđe koje nam je Oliver ostavio, i obilježiti petu godišnjicu kako ga nema. Oliverove pjesme ne treba puno obrađivati, jer on je jedinstven i neponovljiv. Stoga, "pjevat ćemo ga" na isti način, onako kako je i on sam pjevao i nastupao diljem domaćih i svjetskih pozornica. No njegov glas i njega nitko ne može zamijeniti... jer Oliver je sa svojom glazbenom ostavštinom i nasljeđem, smatramo, istinska hrvatska "kulturna baština" i naš svojevrsni, vječni "spomenik kuture". Unatoč tome, uvjereni smo da će Oliverovi obožavatelji i poštovatelji njegova glazbena lika i djela biti oduševljeni ovim našim, najljepšim glazbenim in memoriam programom - pjevajući s nama Oliverove pjesme, i tako mu i oni sa svoje odati vječnu slavu i počast. Našem jednom, jedinom i neponovljivom Oliveru Dragojeviću - kaže autor i producent projekta "Tragom Olivera", Damir Osredečki.

Kako biste uživali u svemu navedenome, svoju ulaznicu možete osigurati već danas, preko sustava Eventim. T.K.
Možda ste propustili...

AVANTURA DORA JE GOTOVA I JA SAM PREZADOVOLJAN

Kedžo: Pobijedioje moj favorit

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana