Mozaik
USUSRET KONCERTU “DOMU MOM” U ARENI

Bira se najljepša domoljubna pjesma
Objavljeno 17. studenog, 2023.
Mnogi su se odlučili za “Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj”, koja je česta u repertoaru navijača
Još su samo dva mjeseca do prvog velikog koncerta domoljubne glazbe "Domu mom", koji se održava u Areni Zagreb 13. siječnja 2024. Organizatori prvi put okupljaju vrlo velik broj izvođača: njih 25, sve redom poznatih imena glazbene scene, a ukupno će se na pozornici izmjenjivati 150 glazbenika, kao i plesni ansambl. S ovako dugačkim line-upom posjetitelji mogu očekivati i bogat program, poznate i drage pjesme ispjevane domovini i pojedinim hrvatskim krajevima. Koliko su različiti izvođači i glazbeni žanrovi iz kojih dolaze, toliko će biti raznovrsne i pjesme koje će izvoditi, sve dobro poznate publici, ali u nekoj novoj izvedbi i aranžmanu.

Kako se puni dvorana, tako se sve više govori o trosatnom koncertu, pa je organizator Laudato TV na društvenim mrežama postavio pitanje "Koja je vama najdraža domoljubna pjesma?". Očekivano, pitanje je izazvalo velik broj glasova i komentara pratitelja. Mnogi su se odlučili za pjesmu "Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj" Daleke obale, koja je česta u repertoaru navijača hrvatske reprezentacije, drugima je "Ne dirajte mi ravnicu" Miroslava Škore klasik koji ne prolazi, velik je broj onih kojima je "Lijepa li si" Marka Perkovića Thompsona pri srcu, a "Moja domovina" Zrinka Tutića i Rajka Dujmića vodi kao svojevrsna himna hrvatskog jedinstva i ponosa. U stotinama komentara navedene su i druge publici drage pjesme, od "Dajem ti srce", "Croatio, iz duše te ljubim", "Tvoja zemlja", "Zemlja dide mog", "Mojoj majci", "Bili cvitak" i brojne druge.

Nesumnjivo je da će većina njih biti i izvedena 13. siječnja 2024. na koncertu domoljubne glazbe, koji se održava na 32. obljetnicu međunarodnog priznanja RH od Vatikana. Na prvom “Domu mom” nastupaju: Mate Bulić, Dražen Zečić, Zorica Kondža, Opća opasnost, Najbolji hrvatski tamburaši, Meri Cetinić, Đani Stipaničev, klapa Cambi, Dražen Žanko, Zaprešić Boys, Tiho Orlić, Ana Žagar i Ličke drvosječe, klapa Cesarice, Pava, Josipa Palameta, Iva Ajduković, Goran Orešković, Dino Petrić, Adalbert Turner Juci, Vokalisti trogirske katedrale i ansambl Jedinstvo, a tom velikom koncertu pridružit će se i drugi. Orkestrom će ravnati Ante Gelo. T.K.
Možda ste propustili...

DRUGO SE IZDANJE OVE GODINE SELI IZ RAJEVA SELA U OSIJEK

Pannonian Rock Festival u osječkim katakombama

TRI VEČERI IZBORA PJESME ZA EUROVIZIJU

Spremna je pozornica za glazbeni spektakl Dora ‘24.

BARANJSKI ROKERI BILI SU GOSTI KOJOTA U TVORNICI

Garage In July izdali novi spot

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BABY LASAGNA NAKON POBJEDE NA DORI 2024.

Meni je bitno da mogu noću zaspati znajući da sam dao sve od sebe

2

IZBOR NA PORTALU EUROSONG.HR

Pobjednik nagrađen i za najbolji styling, Natalie na 2. mjestu

3

DOMAĆIN EUROVIZIJE OTKRIO TEHNIČKE DETALJE I POPRATNE PROGRAME

Malmö o Eurovizijskom selu i ulici te EuroClubu