Kultura
KONCERT U POVODU INAUGURACIJE KONCERTNOG KLAVIRA

Nastupit će Konstantin Krasnitski
Objavljeno 17. studenog, 2023.
U petak, 17. studenoga, u 19 sati u dvorani dvorca Mailath u Donjem Miholjcu održat će se inauguracijski koncert i predstavljanje novog koncertnog klavira Yamaha. Vrijednost klavira je 46.500 eura, a novac je osigurao Grad Donji Miholjac. Klavir je nabavljen u srpnju ove godine i smješten je u dvoranu dvorca Mailath.

Zvukovne mogućnosti novog koncertnog klavira predstavit će vrsni pijanist Konstantin Krasnitski, redoviti profesor Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta u Osijeku. Na koncertnom programu djela su Davora Bobića i Petra Iljiča Čajkovskog.

Ulaz na koncert je besplatan, a organiziraju ga Grad Donji Miholjac i Osnovna glazbena škola pri OŠ "August Haramabašić" Donji Miholjac. "Drago nam je da je Grad Donji Miholjac kupio koncertni klavir. Svi znamo da je prijašnji klavir bio prilično star. Klavir je škola kupila uz pomoć Društva Naša djeca Donji Miholjac i 15 godina učenici glazbene škole održavali su koncerte u dvorcu Mailath. Svi znamo koliko naša glazbena škola vrijedi i koliko smo napredovali proteklih godina. Glazbenu školu pohađa više od 90 učenika. Klavir će omogućiti učenicima i djelatnicima škole da se prikladno predstavljaju u raznim prigodama te da se održavaju koncerti vrhunskih umjetnika", rekao je ravnatelj Osnovne škole "August Harambašić" Vedran Aladić.

Razlog više za nabavu klavira je i Prandau festival orguljaške i komorne glazbe, novi kulturni proizvod Donjeg Miholjca, koji je ove godine doživio svoje treće izdanje.S.Fridl
Možda ste propustili...

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE: DJELA MARIJE JURIĆ ZAGORKE – GRIČKA VJEŠTICA I KĆI LOTRŠĆAKA

Zagorka u suvremenom ruhu – uz 151. rođendan najpopularnije hrvatske književnice

FESTIVAL SLAVONSKIH KAZALIŠTA

Slavonski KaFe završava 3. 3.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAN DRŽAVNOG ARHIVA U OSIJEKU

Izložba “Osječanin Adalbert Knopp i obitelj - znameniti građani Novske’’

2

MLU U OSIJEKU DRAVA ART BIENNALE

Grupna izložba “Nestanak vode - apokalipsa ili prilika?”

3

PREMIJERA PREDSTAVE U REŽIJI KREŠIMIRA DOLENČIĆA

“Kraljevo” u kazalištu Gavella