Mozaik
NAJAVNI SINGL JE “IMA SMISLA”

Novo poglavlje za Niku Turković
Objavljeno 17. studenog, 2023.
Nika Turković predstavlja pjesmu “Ima smisla”, prvi singl s albuma u stvaranju. Nedavna objava albuma “11” na vinilu, koji je odmah zasjeo na #1 mjesto hrvatske top-liste najprodavanijih, bila je ujedno i završni čin jednog od najboljih domaćih pop-izdanja ove godine. Na mjestu gdje se “11” zaustavio autorski se nastavlja upravo “Ima smisla”.

- Kao i sve moje pjesme, “Ima smisla” će svatko sam sebi najbolje objasniti. Kreativno ovaj put sam se htjela vratiti na početak, tamo negdje gdje su nastale prve stvari. Tamo su zvuk i slika više vezani uz glazbu, a ne uz sve ostalo, što previše odvraća pozornost. Pa pričajmo malo o gitarama i kako smo odlučili spot raditi na filmu. Umorile su me šljokice i uljepšavanja - objasnila je Nika. Tekst za “Ima smisla” napisala je Nika. Glazba je autorski djelo nje i Ivana Pešuta, koji potpisuje i aranžman, a pjesma je snimljena u Rijeci proteklih mjeseci. Spot je pak sniman u okolici Kutine, a režirao ga je Benjamin Strike, čije su i montaža i fotografije. Luka Vidović također se bavio montažom, a za DOP i koloring spota na filmu bio je zadužen Dario Radusin.

”Ima smisla” prvi je okus novog albuma, a objavit će ga Aquarius Records. Pjesma je dostupna na svim streaming servisima, a uskoro će postati i dio LIFT kompilacije. D.M.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana