Osijek
PROJEKCIJA FILMA “SVETAC”

O hodočašćenju od Krašića do Vatikana
Objavljeno 16. studenog, 2023.
Film "Svetac", autora i producenta Ante Duvnjaka, poručnika HV-a u miru, bit će prikazan u petak, 17. studenoga, u zgradi Nadbiskupijskog vikarijata, u sklopu svečane akademije. Akademija je posvećena obilježavanju vrijednog jubileja, a riječ je o 20. obljetnici hodočašća od Osijeka do Vukovara. Program počinje u 18 sati, a prije projekcije filma predviđene su pozdravne riječi predstavnika UHDDR-a, kao i obraćanje sudionika hodočašća (Vlado Lubina, Vjekoslav Bek, Mirko Kovačević-Sirćo, Branko Čulo i drugi).

U 18.30 sati počinje projekcija dokumentarnog filma "Svetac" autora i producenta Ante Duvnjaka. U filmu je riječ o hodočašću od Krašića, rodnog mjesta kardinala Alojzija Stepinca, do Vatikana. O snimanju filma govorit će autor i producent Ante Duvnjak, prvi čovjek Udruge hrvatskih branitelja Lučonoše Domovinskog rata iz Kaštela. Ova je udruga osnovana s ciljem da se ne zaboravi Domovinski rat, hrvatski branitelji i prvi hrvatski predsjednik, dr. Franjo Tuđman. Lučonoše snimaju spotove, dokumentarne filmove i obilaze Hrvatsku kako bi se poklonili i zapalili svijeće u znak poštovanja prema onima koji su svoj život darovali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

Nakon projekcije filma slijedi druženje i domjenak uz razgledanje prigodne izložbe o hodočašću. Sudionici hodočašća napisali su i dirljive retke kojima se sjećaju teških dana ‘91. godine, a i velike ljubavi prema Vukovaru, zbog čega su odlučili hodočastiti gradu heroju. "Snaga je u svakoj zapaljenoj svijeći, u molitvi, u svakom hodočasniku i svakom koraku, a svake godine bit će ih sve više", zapisuje Mirko Kovačević-Sirćo. V.L.
Možda ste propustili...

RADIONICE ZA OSNOVCE U DOMU TEHNIKE

Ferije sa STEM predznakom

POGLED KROZ KLJUČANICU: DAN ZA SREDNJOŠKOLCE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Studiranje nije samo polaganje ispita nego i brojne aktivnosti u udrugama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRED KBC-OM POSTAVLJENA PRVA OD PET KOMUNIKACIJSKIH PLOČA

Olakšana komunikacija djeci s
govorno-jezičnim poteškoćama

2

LARVICIDNI TRETMANI

Grad Osijek u borbu protiv komaraca opet zajedno sa susjedima

3

POGLED KROZ KLJUČANICU: DAN ZA SREDNJOŠKOLCE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Studiranje nije samo polaganje ispita nego i brojne aktivnosti u udrugama