Dome slatki dome
IZBJEGNITE POGREŠKE PRI UREĐENJU

Kako pomiriti želje i budžet
Objavljeno 16. studenog, 2023.
Određivanje budžeta prvi je korak prilikom uređivanja doma, a treba paziti i na kvalitetu

Planiranje i uređivanje doma može biti vrlo komplicirano, jer osim mnogo vremena zahtijeva i velika financijska ulaganja. Kako biste izbjegli veliki jaz između želja i budžeta pri uređivanju ili renoviranju doma, portal Homes and Gardens donosi savjete dizajnera interijera.Točan budžet


Određivanje budžeta prvi je korak prilikom uređivanja doma. Dizajner Joshua Smith navodi kako uvijek za svaku stvar koju prikaže na tlocrtu napravi proračun. Trebate biti svjesni koliko možete i očekujete platiti za svaku stvar jer ćete na taj način uspjeti održati svoj budžet.

Kompromisi u kvaliteti


Prilikom uređenja doma ne treba samo štedjeti nego i paziti na kvalitetu. Dizajnerica i osnivačica kompanije "Urbanology Designs" Ginger Curtis ističe da je moguće istovremeno urediti dom skupim i povoljnim stvarima. Ona se prisjetila kako je jednom čak 20 posto proračuna ostavila za jastuke, a to je zato što su oni ostavljali poseban dojam u dnevnom boravku koji je uređivala. Ističe kako se velik iznos može uštedjeti ako restaurirate namještaj i kupite polovne tepihe u dobrom stanju.

Namještaj u trendu


Dizajnerica Ginger Curtis također objašnjava kako ne bismo trebali kupovati namještaj koji je u trendu, jer se oni svakodnevno mijenjaju. Zato bi bolje bilo da kupimo neki klasični namještaj.

Dekoracija (ni)je bitna


Iako su cijene dekoracija znatno niže od cijena namještaja, one također mogu dovesti do toga da potrošite mnogo novca. To se posebno odnosi ako prakticirate više detalja u svom domu. Dizajnerica Victoria Holly kaže nam da je zanemarivanje manjih dodataka u početnom budžetu vrlo česta pogreška, jer i to treba uzeti u obzir. Ako dovoljno ne pazite, budžet za dekoracije može premašiti budžet za namještaj.

Korištene stvari


Uštedjeti možete ako se ponekad odlučite za kupnju korištenih stvari. Dizajnerica Victoria Holly navodi kako ljudi znaju potrošiti velike iznose na kupnju novih knjiga kako bi njihove police bile popunjene i pokazale neki poseban efekt. No ona ističe da taj efekt možete postići i kupnjom starih knjiga, koje su znatno povoljnije.

Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUHINJA U TRENDU

U kuhinji se druži, objeduje i zabavlja

2

NAMJEŠTAJ U NIJANSAMA BIJELE

Savršen bijeli kauč može podići vaš prostor

3

U PROLJEĆE OBILNO CVATU U SVIM DUGINIM BOJAMA

Zahvalan i otporan jaglac cvjeta među prvima